Här såg jag en möjlighet att göra något bra för katterna. Altanen såg bedrövlig ut och jag behövde en rastgård till katterna...hm. Alldeles nyinflyttade i vårt hus och första prioritet var att se till katternas behov!

Så här såg det ut från början, varken snyggt eller funktionellt... Dessutom läckte det igenom taket och det behövdes läggas om.

Så här blev det. Staketet revs och nya stolpar adderades. Nät spikades upp från golv till tak. Till sist byggde vi en enkel dörr av reglar och nätade den. Låset består av en skjutregel på insidan och en enkel hasp på utsidan. Taket är nu renoverat så nu regnar det inte in längre!

Så här ser resultatet ut inifrån.

Klätterväxten som så tacksamt klättrar på nätet är en klematis, "Summer snow".

Kissarna njuter av att vara ute

Bozzen spanar ut på fåglarna i träden

Blommande klematis "Summer Snow", en otroligt kraftigt växande sort, blommar från augusti långt in på hösten. Klipps ner helt tidig vår.

Den gamla stegen är ett loppisfynd och fungerar som blomsterhylla åt en pelargonsamling

På insidan av nätet tar sig klematisen stora friheter. Här samlas gärna blomflugor som kissarna älskar att jaga! Den stora baljan är ännu ett loppisfynd. Fylld med vatten och en fontänpump ger den ett stilla porlande.

"Summer Snow" och vattenspel.

Cleo njuter av livet på altanen

Kopplat till altanen ligger den inglasade verandan. Hit ut går en altandörr från vardagsrummet. Ytterligare en altandörr leder ut till den öppna delen. med båda dörrarna öppna kan kissarna springa sina rallyrundor här, runt, runt...

Den inglasade delen. När det är ruggigt väder ute ligger kissarna gärna här.

En fin gammal kommod är ett arvegods och passar fint in i den inglasade delen.

Här är det gott att vara! Sommaren 2008. Här tillbringar vi mycket tid från tidig vår till sen höst. Vårt lilla paradis!

Vår fina rastgård byggde vi på en helg. Det blev över förväntan fint! Se bilderna och få inspiration!
Här kommer jag att visa hur vi fick till det med att bygga vår fina altan/rastgård. På husets baksida fanns en altan med trädäck och ett "hej-och-hå" staket  sammansatt av olika sorters pinnar. Varken snyggt eller praktisk. Men själva grunden fanns ju där.
Efter lite tankebryderi och ett par resor till ortens bygghandlare satte vi igång och rev staketet. De bärande reglarna fick stå kvar. De nya reglarna vi köpt sågades till och måttades in så att det blev knappt en meter mellan samtliga reglar. 
Mellan reglarna spikade vi upp ett så kallat voljärnät, det låg på en meters bredd så det var bara att spika upp. Vi funderade först på vanligt hönsnät men upptäckte att det var för klent och att det "böljade sig" och det blev inte alls bra. Sist men inte minst så byggde vi en enkel dörr och nätade den också. Den hängdes på plats med två rejäla gångjärn. Låset är en vanlig "dasshake". Nu var det bara lite städning kvar och plocka in en hel massa blommor. Det blev över förväntan fint. 
Kanske kan vi inspirera någon att bygga något liknande? Kostnaden blev ca 2000:- Katterna älskar att vara där ute, hela sommarhalvåret står dörrarna öppna och de springer ut och in som det behagar dem. Stort tack till Mio för inspiration och goda råd och stort tack till Erland som stod för det mesta av snickeriet!
Klicka på bilderna så blir de större, bläddra med pilen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.06 | 04:11

Hej Annette! Tyvärr jag kanske upprepar mig. Dock, skriv Din bok och Athabascas och jag lägger ut den. Hur långt har Du kommit? Du kan skriva, det vet Du – SKRI

...
04.05 | 05:51

Hej Annette! Det är länge sedan. Jag förutsätter att Du idag har manus till en bok, som bör fyllas av Dina härliga texter & suv. bilder. Athabascas & Sture T

...
15.12 | 20:44

Hej Annette! Kan du inte lägga in en bild på dina konsekvenser?

...
05.12 | 10:14

Vänligen kontakta mig via mail, se under rubriken Kontakt, alternativt mobilen 073-8000 915. Har kattungar 6 veckor nu samt även en fin "yngling".
/ Annette

...
Du gillar den här sidan