Onsdagen den 20 juli 2011
Här är min "soptunnehörna", det blev riktigt fint. Se många fler bilder på sidan Trädgårdsbilder. Till det fina staketet har jag beställt en ny postlåda.

Söndagen den 22 maj 2011
Vad underbart att äntligen ha altan och uterum färdigrenoverade! Zinkbaljan med fontänpumpen är fixad, blommor inhandlade och planterade. På loppis har jag fyndat en underbar fotogenlampa och så har jag kommit över några fina ljusslingor att ha både på altan och i uterummet, tack Anna för tipset. På Claes Ohlsson har de batteridrivna ljusslingor med vita små runda lampor samt en med kulörta lampor. Så klart kunde jag inte välja så jag tog en av var sort. Den med vita lampor är ju väldigt stämningsfull och den med färgade lampor är ganska festlig vid alla de "garden-parties" jag planerar i sommar

Jag får nog ta och lägga upp ett fotoalbum med mina bilder från vår trädgård och mina små projekt. När man kommit över något fint eller fiffigt tycker jag det är roligt att dela med mig. Ljusslingorna till exempel har jag letat efter länge tills jag fick tips av min kompis Anna.

Nästa större projekt är att bygga ett staket. Förra sommaren grävde jag upp den fula häcken och .... OJ nu kom det in ett rejält åskväder.. bäst att genast slå av datorn...

Onsdagen den 13 april 2011
Här har jag inte varit så flitig med att uppdatera. Det beror mest på att trädgården fortfarande ser tråkig ut. Det stora projektet med min drömträdgård har ännu inte realiserats. Dels har vintern varit hård och lång och dels så har en storm i februari i år förstört vår altan och uterum.

Men för en vecka sedan kom byggmästarna och satte igång och de är riktigt duktiga. De river med varsam hand det som är skadat och är noga att akta växterna runt altanen.

Men stackars Faxe... varje dag har han suttit i fönstret och ängsligt tittat ut och blivit mer och mer förtvivlad för var dag. Det är ju hans favoritplats på hela jorden och matte låter dessa två karlar göra på detta viset.... *SUCK*   Tänk om jag kunde förklara på ett bra sätt att vi kommer till att få riktigt fint!  Jag har även varit och inhandlat en kattlucka modell EXTRA LARGE CATS AND SMALL DOGS.  Den ska monteras i altandörren så kan han gå ut och in som han behagar!

Lördagen den 17 oktober
Nu har vi haft årets första frostnatt och alla blommor och fikonträdet har fått flytta in i garaget. Det ser så tomt och ödsligt ut på altanen nu. Till och med katterna ser ut att tycka det känns lite trist. Inte kan altandörrarna stå öppna heller så de kan inte gå ut och in som det passar dem, matte är återigen dörrvakt. Jag tror att alla mina igelkottar nu nattat sig inför vintern, jag har inte sett dem på ett tag, de enda som tar för sig av maten i "igelkottrestaurangen" är grannens katt...

Under sommaren har planerna för trädgårdens utformning slutförts. Jag har haft en duktig trädgårdsdesigner, Joanna Mårtensson, som har ritat upp min drömträdgård. Nu skall det under kommande år sakta men säkert förverkligas. Jag har ju insett att genom att bara gå och fantisera om en drömträdgård blir det inget resultat, och att anlita en expert är en högst förnuftig ide´!  Joannas skisser och ritningar är helt underbara och hon har lyckats få ner mina högst vimsiga trädgårdsdrömmar på pappret   Nu kommer min trädgård att vara färdig först om några år, av ekonomiska skäl, men även en lång resa mot målet börjar ju med några små steg...
Nu när det är kallt och blåsigt ute ska jag sitta inne och kura med kissarna och drömma om min trädgård

Söndagen den 30 augusti 2009
I morse när jag gick ut på garageuppfarten såg jag till min sorg en liten död igelkottbebis. Den låg på sidan och jag kunde inte se några tecken på yttre skador, den var helt intakt, inga bett eller sår, inga fästingar. Den såg ut att bara ha somnat in    Jag gick en runda ut på gatan och tittade runt i trädgården men hittade ingen mammaigelkotte som låg och var skadad, heller inga fler skadade eller döda bebisar. Jag gick in och hämtade lite hushållspapper och en plastpåse och plockade upp den lilla och lade ner den i sop-påsen. Aldrig att en av mina söta små kottar skall bli uppäten av fåglar eller annat...
Ikväll har vi haft ytterligare en igelkott-skådning med mina arbetskamrater. Vi satt på verandan och åt och drack lite gott och utanför kom hela gänget igelkottar och smaskade i sig  från faten med kattungemat. Jag såg även tre av de minsta små bebisarna och de såg hur pigga ut som helst. I morgon är min semester slut... men jag vill hellre vara här... med kissarna och kottarna.

Måndagen den 24 augusti
Vid mina kvällsliga igelkotteskådningar har jag nu upptäckt att de riktigt små kottarna inte är fyra till antalet.... de är fem! Oj vilken stor familj!  På bilden här smaskar en av de små i sig Royal Canin Persian 30, ett torrfoder avsett för Perserkatter. Jag har nu fått flera sponsorer som vill vara med och hjälpa till med kottematen, så det blir lite olika sorters mat beroende på vilka som har skänkt. Det uppskattas väldigt av både mig och även de små igelkottarna. En sak är ju säker, tandsten lär de små inte behöva få!! Som det knaprar när de tuggar! 
Idag har jag noga tittat över de små och vad jag kan se har ingen några fästingar på sig.
En speciell liten hälsning till Eta från den lille kotten på bilden  "Tack för maten, den var god!"

Torsdagen den 20 augusti
I går såg jag de små bebiskottarna igen, jag trodde de var två stycken... men de är FYRA!! Åh... det är så fantastiskt att igelkottmamma valt just vår trädgård till barnkammare   Då jag studerade de små närmare såg jag att de små hade flera äckliga fästingar på sig!! Så vidrigt... flera satt i ansiktet på de små. Det blev till att kasta sig på telefonen och ringa till de duktiga tjejerna på Din Veterinär i Helsingborg. Vad ska jag göra, HJÄLP!? Jag fick rådet att varsamt plocka upp dem, plocka fästingarna med en fästingplockare och sedan droppa en liten droppe fästingmedel mellan skulderbladen ( medlet är avsett för små kattungar och är receptbelagt, men som uppfödare har man ju det mesta hemma... )

Nu har jag behandlat två av de små bebisarna. Det gick riktigt bra, men de rullade ihop sig till en tajt liten boll vilket gjorde det lite pyssligt att plocka de fästingar som satt i ansiktet. Men på något vis tror jag att de förstod att jag skulle hjälpa dem för efter en stund så slappnade de av och stack nyfiket fram lilla ansiktet. Så nu har jag bara två av de riktigt små att se över. Vilken tur att jag har semester och kan ägna hela dagarna åt inte bara kissarna utan även mina små söta kottar!  Jag har räknat till minst ett par stora igelkottar, fem halvstora och så nu de riktigt små som är fyra till antalet.

Det går åt mycket kattmat men jag kan nu berätta att jag fått en sponsor som hjälper till med maten till kottarna,  AnjinSan´s Djurshop i Helsingborg  Stort och varmt tack till er!!

På bilden en av de små babykottarna som nu är helt fri från fästingar

Onsdagen den 12 augusti 2009
Idag har jag till min oerhörda glädje sett två mycket små igelkottar i min trädgård. Små knattar, ungefär som ett stort hönsägg. Kotten på bilden är en av de lite större ungarna. Satt just ute nu i kväll och studerade när flera av dem åt kvällsmat, saknade dock de riktigt små ungarna. Kanske var de redan "nattade"? Men plötsligt kommer en av de små, ensam knallande över gräsmattan från det höga gräset i det som tidigare var ett grönsaksland. Väldigt kavat och modig minsann! Han gick rakt fram emot de större som satt och åt och klev helt sonika upp i en av matskålarna och började äta. Vem som är mamman kan jag inte reda ut, ingen av de stora som redan satt och åt brydde sig om den lille. Och lilleman... han åt och sedan gick han iväg åt ett annat håll, helt ensam. Jag måste läsa på mer om igelkottar!  Det är mycket jag funderar på... hur länge diar ungarna, hur länge är de hos mamman innan de klarar sig själv, har de en fiende i skator  ( tycker att skatorna i körsbärsträdet ser lite lömska ut! ) o.s.v 
Nu har det blivit mörkt och det regnar, hoppas att den lille bebisen hittat sin mamma och en torr skön plats att sova på!

Titta på filmerna från idag på den lille, lille bebisen, och glöm inte att ha ljudet på

Tisdagen den 30 juni
Denna lilla ljuvliga igelkottbaby skrämde mig rejält igårkväll. Böjde mig ner för att plocka en stor, röd jordgubbe och fick höra en fnysning från grönskan. Det var en av två söta små igelkottar! Så fullständigt bedårande söta! De lät sig väl smaka av de fina, solmogna bären. En välkommen måltid i jämförelse med alla sniglarna skulle jag tro!

Nu har jag på allvar börjat ta mig an trädgården. Efter allt läsande om trädgårdar har jag äntligen insett att jag behöver hjälp med att få till det. Idag har jag haft besök av en trädgårdsdesigner som ska hjälpa mig få en helhet i allt det övervuxna gröna. Det ska bli riktigt spännande!  Nu handlar det ju om en långsiktig plan men allt har ju en början...

Tisdagen den 23 juni, eftermiddag
Så här blev det efter att vårt nya fikonträd flyttat in! Från mysigt tilll jättemysigt i ett svep. Har hängt upp några ljuslyktor i trädet. Här tänker jag sitta och relaxa i sommar när Gildas bebisar kommer :)

Tisdag den 23 juni,förmiddag
I går åkte jag till plantskolan för att se om jag kunde hitta ett fint citronträd eller liknande till vårt uterum. De hade ett sanslöst urval av underbara växter men jag stannade helt förstummad framför ett fikonträd. Efter ett par minuters vånda och överläggningar med mig själv slog jag till!
Så här såg vår altan ut före... ganska så mysigt...

Torsdag den 30 april
Nu har äntligen trädgårdssäsongen börjat! För kissarnas del så är det nu uteliv på altanen som gäller, som de har längtat...

Fredag den 24 oktober
Drömmen om trädgård blev verklighet när kissarna och jag flyttade hit för fyra år sedan. En lite vildvuxen och eftersatt trädgård med gamla äppleträd, ett enormt körsbärsträd, en igenvuxen damm och hög häck runt om. Ett litet blivande paradis. Jag har stora planer för hur det ska se ut en dag men kissarna är nöjda som det är. Andra som trivs här är familjen igelkott som bor under verandan, skatfamiljen i körsbärsträdet, koltrastarna i äppelträden och grodorna i den gamla dammen.

Blommor och trädgård är ett stort intresse så här kommer att fyllas på efter hand med främst bilder.

Under altanen bor en familj igelkottar. I början på sommaren då det varit torrt och brist på föda, sniglar, insekter, bär och frukt, har jag stödmatat dem med kattmat. De har fått torrfoder och en skål med vatten vid sidan om. Framåt kvällningen har de kommit fram och låtit sig väl smaka. Kissarna och jag har förundrade suttit och studerat de små taggiga sötnosarna. En kväll lyckades jag få ett foto på en av dem.


Söndag den 9 november
Så här mitt i november när det är som mörkast och ruggigast, regn,rusk, blåst och dimma.... vad passar bättre då än att tänka på att snart vänder det och börjar bli ljusare igen. Just nu behöver naturen vila och samla krafter inför vårens kraftansträngning.
Men jag tänker med glädje på att snart får vi åter se vårt körsbärsträd stå i full blom. En vidunderlig syn!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.06 | 04:11

Hej Annette! Tyvärr jag kanske upprepar mig. Dock, skriv Din bok och Athabascas och jag lägger ut den. Hur långt har Du kommit? Du kan skriva, det vet Du – SKRI

...
04.05 | 05:51

Hej Annette! Det är länge sedan. Jag förutsätter att Du idag har manus till en bok, som bör fyllas av Dina härliga texter & suv. bilder. Athabascas & Sture T

...
15.12 | 20:44

Hej Annette! Kan du inte lägga in en bild på dina konsekvenser?

...
05.12 | 10:14

Vänligen kontakta mig via mail, se under rubriken Kontakt, alternativt mobilen 073-8000 915. Har kattungar 6 veckor nu samt även en fin "yngling".
/ Annette

...
Du gillar den här sidan