Dagbok

Dagbok

Onsdagen den 27 mars 2013

En av Auroras små klarade sig tyvärr inte trots all omsorg och kärlek från matte och fostermor Gilda.
De två andra, lila gossen Yames och blåsköldpaddan Yazza, växer och frodas och fyller 12 veckor på fredag. De är modiga och kavata och drar gärna med sina små "syskon" i Z, A och B kullarna ut ur lekhagen och ut på bus i huset.

Igår sken solen på oss och ett utmärkt läge att äntligen fotografera alla små sötnosarna ute i uterummet. Att fotografera små kisebebisar inomhus med blixt går bara inte. I naturligt ljus utomhus går det däremot fint. Jag passar på att ta dem en och en efter en måltid när de är lite sömniga och inte har så mycket sprall i kroppen.

Bilderna lägger jag ut på hemsidan i morgon, ikväll är jag på jobbet.
En liten försmak får ni ju dock se redan nu på första sidan, ljuvlige gossen Bear, son till Higgins och Ninnis.

Trots avsaknad av gulliga babybilder på hemsidan är redan alla kattungar utom två tingade. Kvar i nuläget är en blå hona och en blå gosse ur A-kullen, i helgen kommer en bebis sugen familj och hälsar på så det kan ju innebära att ännu en liten blir tingad...

Fredagen den 15 februari 2013

Det var allt för länge sedan jag skrev i dagboken. Mycket har hänt som har krävt min uppmärksamhet på annat håll.
Auroras död har tagit hårt på oss alla som kände henne. Då hon dog ifrån oss och sina nyfödda bebisar har allt fokus varit på att se till att de små överlever.
Jag har fått god hjälp av många, speciellt Eta som varje dag ringt och varit ett enormt stöd, men även min vackra hona Gilda som adopterade de små pipande moderlösa knytena.
En av de små är lite klen av sig och vi håller ett extra öga på denne lille, ingen av dessa kommer att läggas ut till salu innan vi varit på kontroll hos veterinären. De två andra är stora och starka och visar att de minsann är Aurora-barn, så framåt och festliga!
Jag hoppas och tror att resten av detta året kommer med enbart glada nyheter.
Till alla er som ringt och mailat om intresse av en kattunge ber jag om ursäkt för att jag inte har ringt tillbaka, orken och tiden har inte funnits. Jag har dock noterat era meddelanden och kommer att höra av mig inom det snaraste!

Tisdagen den 14 augusti 2012

Hej alla!
Nu är det trädgårdsprojekt som behöver fixas och tyvärr blir då hemsidan inte uppdaterad så ofta som jag brukar...
Som sagt, ute händer det grejer, men inne är det kissarna som står för ordningen. Sa jag ordningen?? De tre cremeflickorna Vilja, Vallis och Victoria busar och far runt och huset ser inte precis ut som en annons från Sköna Hem.
Ska göra mitt yttersta för att få nya bilder på alla bebisarna så snart jag kan. I nuläget är det bara lilla blå flickan Xiri som är reserverad. I eftermiddags blev  även söta Xelda reserverad, på bilden här (som är tagen idag) visar hon upp sina alldeles nya huggtänder  Jag har fotograferat Xelda och Xara idag för att kattungespekulanter ska kunna välja. Hoppas få tid i morgon att fotografera alla de övriga små trollen och uppdatera hemsidan med färska bilder.
 

Söndagen den 22 juli 2012

Hej alla trogna besökare på vår hemsida!
Det har gått några dagar sedan jag senast uppdaterat hemsidan. Jag har haft fullt upp med både jobb men främst med att välkomna ytterligare två kullar Jazzin´katter till världen  Läs mer på sidan Kattungar.
Den lille krabaten på bilden är en blå gosse från Kajsas & Calles kull, han är endast 7 dagar men har redan blivit fotograferad ute på sin 1 veckas dag. Han har redan också fått sitt namn; S* Jazzin´Wilbury Twist. Alla som kan sin pophistoria vet vad det namnet kommer ifrån, jag är ett stort fan av Travelling Wilburys.
Sommarens tredje kull står Liza & Calle för; tre blå och två lila! WOW.. Det är 1 lila hona-1 lila hane, 2 blå honor-1 blå hane. Nu står matte inför utmaningen att hitta fem namn som börjar på bokstaven X... Min sommarsemester börjar snart, bara fyra arbetsdagar till, så jag har gott om tid att fundera!


Måndagen den 18 juni 2012

Idag har jag fotograferat Ninnis & Higgins små bebispojkar ute på altanen. Där ute slipper man den hemska blixten och har bra ljus. De är så fullständigt bedårande. Jag ska försöka ta fler bilder i morgon, de små måste ju vänja sig vid att bli beundrade och gosade med! Ska man bli en riktigt gosekatt och nallebjörn måste man ju vänja sig från början

Fredagen den 15 juni 2012

Idag fyller Ninnis tre pojkar 2 veckor. De har nu alla öppnat ögonen. Tre riktigt, riktigt tjocka och goa och välmående cremepojkar, Ninnis är en oerhört duktig mamma. Jag jobbar i helgen-dubbla skift på nytt krävande jobb- så det blir inga foton på de små innan måndag. Men ni har ju något sött att vänta på

Lördagen den 5 maj 2012

I går föddes Lizas bebisar, det var för tidigt och de båda små gossarna dog. Varför det blev så kan man inte veta. En normal dräktighet utan något anmärkningsvärt. Förra gången fick hon fem fina, kraftiga pojkar utan problem. Men det viktiga nu är att Liza mår bra. Vi får se om hon kommer i löp snart igen, kanske vi får sensommarbebisar...

Torsdagen den 3 maj 2012

Sista kattungen ur T-kullen har just flyttat till en härlig familj där han kommer att få så mycket uppmärksamhet och lek .
Nu följer några veckor utan kattungar i huset och vi har en liten period av återhämntning från bus och stolleri, de gamla katterna får än mer uppmärksamhet av matte och vi njuter alla av det tillfälliga lugnet.

Ute har det plötsligt blivit högsommar (!) med grader upp emot 20 + och som alltid denna tid på året har jag drabbats av någon form av planteringssjuka. Det är många krukor som ska planteras på altanen och under Bozzens favoritplats skall jag ordna fint med en vacker staty av en änglakatt, denna katt ska ligga på en bädd av Nepeta ("Kattmynta"). Denna tid på året kommer saknaden av Bozzen upp till ytan än mer, han låg alltid under kaprifolen och följde mattes trädgårdsarbete.  På denna fina plats ska även mina andra änglakisar få sin viloplats, Bamse, Filippa och lille fine Ozzy.

Två andra projekt är att inhägna trädgården på baksidan helt och hållet så att katterna kan vara ute och njuta av lite gräs under tassarna! Mitt enda bekymmer är ju att jag då samtidigt stänger ute igelkottarna, dessa bedårande små vänner som alltid besöker oss om kvällen och får mat och vatten. Har lite funderingar på om man på något vis kan bygga en slags lucka som går att öppna om kvällen 
... tar tacksamt emot tips!

Tisdagen den 20 mars 2012

Idag fyller Auroras och Calles bebisar 12 veckor. Som alltid med små kattungar så går tiden så fort. Att se dem alldeles nyfödda, små och taniga där de trängs med syskonen i mjölkbaren och vevar med frambenen för att få behålla sin plats. Sedan lär de sig gå på darriga ben, lär sig gå på pottan, lär sig springa och klättra, jaga och brottas, välta ner mattes blomkrukor och svinga sig i gardinerna... och vips så är de 12 veckor och de ska flytta. Just när man börjat se var och ens lilla personlighet är det dags att skiljas. Nu får de nya ägarna ta över och de har många härliga år framför sig med sin nya familjemedlem. En kompis som gärna är med och kollar allt man gör och som gärna ger en hjälpande tass
Se alla de nya bilderna på T-bebisarna på sidan Kattungar och länken T-kullen 12 veckor.

Söndagen den 4 mars 2012

Vi börjar nu alla hämta oss från veckans alla prövningar. Vinterkräksjukan? Nä. Influensa? Nä.
Någon i huset har drabbats av VÅRKÄNSLOR och alla har tvingats genomlida ett inferno av intensiva vrål och tjut avbrutet endast av parningsskrik och efterföljande utskällning av den uppvaktande kavaljeren. Liza har löpt och Calle Schewen har uppvaktat flitigt. Nu ikväll ligger de båda helt schack matt och vi kan bara hoppas på att äntligen få en natts sömn.
Nya bilder på kattungarna kommer så snart jag bara kan, hoppas jag är pigg i morgon efter en natts god sömn  

Fredagen den 24 februari 2012

Igår var kattungarna hos vetrinären och fick sin första vaccination. Bilresan dit gick bra, men lille söte Teddy hade en del synpunkter på att sitta i en bur och åka bil. Väl framme hos vetrinär Sven slutade Teddy klaga för att i stället se sig nyfiket omkring. Alla tre fick även en liten hälsoundersökning för att kolla så allt är bra. Alla friska och krya  

Onsdagen den 8 februari 2012

Igår, tisdags, fyllde de små 6 veckor. Det blev inte tid till fotografering på grund av jobbet. Jag lovar att ta nya bilder i morgon torsdag! De är nu hur kavata som helst. Hela huset är nu deras och de har så mycket sjå med att undersöka överallt. När det börjar bli tröttsamt springer de in i mattes sovrum och kryper till sängs... och de är aldrig ensamma. Mamma Aurora har god hjälp med barnpassningen av söta Gilda som passar de små som om de vore hennes egna. Även storebror Paddington har ett gott öga till de små, han är så försiktig med dem. Ofta ligger han tätt intill de små, en stor, mjuk hög av sötnosar

Tisdagen den 31 januari 2012

Idag fyller kattungarna 5 veckor. De har provat att äta majsvälling från fat, väldigt spännande, om man trampar i vällingen klibbar tårna ihop sig... mamma Aurora får hjälpa till med tvätten  
Alla är i stort sett rumsrena och gör sina behov på pottan under stor koncentration.
Vi har haft fint besök idag, så vi har inte riktigt hunnit med att fotografera de små idag. I morgon ska jag fotografera dem, tänkte försöka ge mig på en gruppbild.

Onsdagen den 25 januari 2012

Nu är båda cremegossarna till salu. Två härliga grabbar, stadiga och mycket vältypade.

Tobbe
, Toby Bear, bär anlaget för tickat mönster, dvs har tickat grundmönster, vilket innebär att han har i stort sett päls utan spöktecken. Riktigt läcker är han!

Teddy, är en helt vanlig creme, dvs har en del spöktecken. En mycket bastant kille!

Observera att båda är solida creme, dvs BRI e. Att ha tickat grundmönster är inget som på något vis avspeglar kattens EMS-kod i stamtavlan!  Däremot om han var en "äkta tickad", dvs fullt utvecklat tickat mönster, skulle benämningen bli BRI e 25, och därmed inte vara godkänd. Synd tycker jag då dessa katter är fantastiskt vackra. I Storbrittanien är de på väg att bli godkända så det är säkert bara en tidsfråga innan de blir godkända i Sverige.

Kanske faller jag någon gång för frestelsen att avla fram en kull med äkta tickade katter...

Tisdagen den 24 januari 2012

Bebisarna är idag 4 veckor. De har nu så smått börjat utforska världen. Mycket försiktigt har de vågat sig ut ur den trygga bolådan och titta sig omkring. Lilla flickan Tilly har klivit i toapottan och sprätt runt lite i sanden... "Hmmm, intressant!" Sedan ville hon ha med bröderna på en liten jakt runt bolådan, men de ville sova vidare så Tilly tog ett varv själv. Vilken modig liten tjej!
Nu är de små så där farligt söta. Jag är faktiskt glad att lilla Tilly är tingad, så slipper jag ligga sömnlös och fundera på om jag ska behålla henne eller ej!

Tisdagen den 17 januari 2012

Idag fyller Auroras bebisar 3 veckor. Tiden flyger! Idag har jag byggt upp lekhagen i vardagsrummet och de ska få flytta in dit för att börja upptäcka världen. Lekhagen är ca 4 kvadrat och här finns ett litet klösträd, en liten toapotta och lite leksaker och deras bolåda. De får alltså bo kvar i den trygga och mysiga bolådan men har samtidigt möjlighet att upptäcka världen utanför. När de väl har börjat lära sig smyga, hoppa, klättra, äta mat, gå på lådan och jaga musleksaker tar det inte mer än ca 2 veckor tills någon klurar ut hur man tar sig över kanten på inhägnaden. Då är den relativa friden i huset slut! Då har man små ulltottar som utforskar hela huset

Lilla flickan Tilly Bear är tingad, hon kommer att bo kvar i Helsingborg så jag kan träffa henne ofta! De två gossarna skall beskådas av familjemedlemmar och de är alltså i nuläget reserverade.

Torsdagen den 12 januari 2012

Ute fortsätter den eländiga blåsten, usch. Men inne i stugvärmen växer och frodas de nya små bebisarna.  Mamma Aurora är en erfaren och duktig mamma. Idag har de blivit fotograferade. Från ca 2 veckor och fram till ca 5 veckor har man möjlighet att ganska så lätt få fina bilder. Före 2 veckor är de så små och ligger som små ulliga knyten. Efter 5 veckor har de inte tid att sitta still, allt för mycket spring i benen och mycket spännande att upptäcka!
Efter en stunds fotogaferande laddade kameran ur, så vi får fortsätta i morgon.
I nuläget är alla tre bebisarna reserverade.

Söndagen den 1 januari 2012

Julen är över... förlossningen är över.. nyår är över... nu skulle det vara skönt med ett par veckors semester. Nyårsfirandet för min del blev ytterst modest, tidigt i säng med en bra bok, en Tingwall-deckare, och proppar i öronen för att utestänga allt firande. Motvalls kärring... surpuppa..??? Nädå, inte alls. Jag har firat så många nyårsaftnar på alla dess vis att jag tycker att jag gjort mig förtjänt av att ta det riktigt, riktigt lugnt. Att ligga skönt nerbäddad och läsa, intill sängen en mjuk korg med en nybliven, stolt mamma med sina tre små bebisar, de gör små ljud när de diar och då och då en högljudd protest mot något syskon som tränger sig i mjölkbaren... Kunde inte tänka mig ett bättre nyårsfirande. Innan jag proppade öronen och somnade bad jag en liten tacksamhetens bön till en högre makt, tack för att alla mina kissar fått vara friska, tack för alla underbara bebisar och tack för alla goda vänner... och tack för att jag får hänga med trots diverse krämpor och utmaningar...
Innan jag somnade kände jag att 2012 kommer att bli ett bra år, nya utmaningar att tackla men också mycket spännande!

Söndagen den 25 december 2011

Jukorten jag beställt från Vistaprint har ännu inte kommit fram... ändå betalade jag extra för snabb leverans   Inte kul att skicka julhälsningar efter jul, min tanke var att alla ni vänner därute skulle få ett fint kort med en riktigt söt liten julkisse. 

Men vi har inte tid att sura... det ska komma nya små bebisar när som helst. Aurora är riktigt stor om magen och jag väntade mig att de skulle komma igår... När man går och väntar på att en förlossning ska sätta igång får man inte precis någonting gjort. Inte vågar man åka till affären eller gå ut och promenera. Jag har bäddat i ordning fina bolådan men just nu har den invaderats av ungdomarna Kajsa och Paddington  "Tack ska du ha matte, här är jättemysigt!"  Aurora har nu lagt sig i mattes säng och ser ut att tycka det är ganska så bra där också. Allt jag önskar är att allt går bra.

Lördagen den 17 december

Jazzin familjen har sorg. Igår fick jag ett samtal från en kattungeköpare som köpt en underbar blå gosse i våras. De befann sig på Djursjukhuset med sin kisse som var mycket illa däran. Jag åkte genast dit för att stötta och för att ta reda på vad som hänt. Mötte familjen som satt hos sin älskade katt, han hade fått hjälp att somna in. Så fruktansvärt orättvist... en katt som är så högt och innerligt älskad... det gör mig så ont, jag vet hur intensiv sorgen är. Jag kunde hjälpa till med den pappersexercis som följde och ge råd om hur man kan få sin kisse separat kremerad för att sedan välja en viloplats för sin vän. Jag erbjöd dem att gossen kunde få sin gravplats i min trädgård, och ligga där tillsammans med mina änglakissar. Det ville de gärna. Nu kommer en jobbig tid; skadereglering, obduktion, att få hem sin älskling i en urna... Till er Kalle och Lisa, jag finns här för er...ni är i mina tankar hela tiden. Nya småbebisar föds snart hos oss, vilken dag som helst. Ni får komma och hälsa på så snart ni orkar, och kanske, kanske kan en ny liten vän få plats i era hjärtan till våren. Jag vet att ni har så mycket kärlek att ge.

Måndagen den 14 november

I morgon flyttar de två sista kattungarna, Savannah och Sting, till sitt nya hem. De får ett gemensamt hem och kommer att få följas åt i livet. Tänk vad härligt att få ha sin bror/syster som bästa kompis och tillsammans hitta på bus för att sedan somna hos varandra!
Nu söker vi även ett nytt hem till Mirakel. Hon har precis fyllt två år och är nykastrerad. Hon är en riktig knäkatt och gillar att ligga i mattes knä. Hon har tränat matte att ge henne en bit skinka var gång hon ger matte en nospuss  ...eller, som matte inbillar sig; matte har tränat Mirakel att ge matte en nospuss mot en bit skinka

Torsdagen den 10 november 2011

Vi har inte gått i ide, det har bara inte hänt så mycket här hemma den senaste tiden. Mirakel och Paddington har blivit kastrerade och vi söker nu nytt hem till i första hand Mirakel. Vi får besök i helgen av en som är intresserad av henne.
Sedan har vi ju två små ligister kvar från Lizas kull; Savannah och Sting. Just nu är favoritsysselsättningen att testa gränser (mattes tålamod). Det hade ju varit fint om vi snart fick de små ur huset, jag misstänker att en av honorna spottat ut sin p-pilla och sedan haft en romantisk träff och att det eventuellt kan vara så att vi får bebisar i juletid

Sist men inte minst, TACK för alla hälsningar från er som nyligen fått hem era små busfrön!

Måndagen den 17 oktober 2011

Lugnet efter stormen. Här är nästan otäckt lugnt, var är alla kissarna? Jag går en runda och kollar. I mattes säng ligger fyra vuxna kissar och lilla bebisflickan Savannah och sover i en stor hög, det ser så rofyllt ut. I köket invid kaminen står en rottingkorg, här ligger bebisgossen Sting och en stor kisse och sover gott i den goa värmen, tassarna om varandra. Köksbordet är nu tomt på kattdamer. De har nu intagit sina rättmätiga platser; sängen, sofforna och fåtöljerna. När bebisarna bodde här sökte "gammeltanterna" sin tillflykt till köksbordet för att få vara ifred från de små spektakelmakarna. 

Jag har hört ifrån alla de nya familjerna och allt går bra med de små. Redan har jag fått bilder och rapporter om en och annan blomkruka som mystiskt ramlat ner mitt i natten  men men mest handlar det om hur de små redan gjort sig hemmastadda!

Sedan har jag en efterlysning, vem har glömt en leopardmönstrad gosefilt? Någon har haft den med sig och lämnat för att den skulle få doft av mor och syskon, att ha med i transporten hem. När sista familjen var och hämtade försökte jag pådyvla dem filten men det var inte deras... Uppenbarligen har inte bara jag lite dåligt minne emellanåt. Om någon av er nyblivna "föräldrar" kommer på att filten är er så hör av er så skickar jag den med posten! 


Bilden föreställer gossen Rupert som fått en klösmoj som verkligen matchar hans päls, tack för härlig bild Kenneth o Gunilla!

Torsdagen den 13 oktober

Nu har den stora flytten börjat... I går flyttade en av Ninnis pojkar till Höganäs och idag flyttade en till Vellinge. De får med sig en ryggsäck med diverse saker från Royal Canin, på fotot ser ni alla de nio packade ryggsäckarna. Jag får ofta frågan om det inte känns jobbigt eller sorgset när de små flyttar. Men det är så fiffigt ordnat av "moder natur" att när kattungarna är 12 veckor är de ganska jobbiga och stollar överallt...söta som socker men de kan ställa till det både här och där. Jag har ju haft förmånen att ha dem nära i tolv härliga veckor så jag har fått massor av gos och underbara stunder! Nu känns det bara roligt att se de nya ägarna glädjas över sin nya familjemedlem.  Jag ser hur det riktigt lyser av lycka hos de nya ägarna när de kommer för att hämta hem sin kisse, då kan det inte kännas sorgligt!
Sedan har det ju blivit så genom åren att flera av kattungeköparna har blivit nära vänner och vi ses och hörs titt som tätt.
De gamla damerna, Bessie, Cleo och Daisy ser ut att förstå att snart är det ledig plats i mattes säng igen och de kan få sina sovplatser åter! Alltså inga mer små ulltottar som hoppar jämfota på mattes täcke, men istället det rogivande ljudet av tre snarkande och mycket nöjda kattdamer  Äldsta tösen Bessie har idag hoppat ner från köksbordet och gått runt och kollat hur läget är... hon lär bli glad i morgon för då flyttar tre små ljuvliga kissar till sina nya hem!

I morgon fyller Lizas bebisar 12 veckor. Jag hoppas på soligt väder så jag kan fotografera dem på den stora dagen

Tisdagen den 11 oktober

Nu har vi just kommit hem efter att ha varit hos veterinär Sven med alla bebisarna. Det gick bra både att åka bil, att få spruta, ID-chip och bli tittad och klämd på. Alla fick beröm av Sven, för att de uppförde sig bra och för att de är så söta  Alla är friska och krya.

Imorgon flyttar den förste av Ninnis pojkar och sedan under veckans lopp flyttar alla (utom Savannah och Sting, som ju är till salu)  Ikväll blir det mycket pappersarbete (eller rättare sagt datorarbete) med att fylla i alla Köpekontrakt mm.

Fredagen den 7 oktober 2011

Idag fyller mina underbara gossar i R-kullen 12 veckor. För mig har tiden gått så fort och dessa veckor jag fått rå om dem har varit alldeles underbara! För exakt 12 veckor sedan låg det fyra nyfödda små pojkar tätt intill varandra hos en stolt mamma Ninnis. Hon är en duktig mamma och hon passar sina små med vänlig men bestämd tass. På fotot här är de ca 2 veckor.
Idag har jag fotograferat dem inomhus, en gruppbild som jag lyckades ta när de var nyvakna. Sedan fick jag för mig att bära ut alla fyra och ta en gruppbild i solljus... så klart dömt att misslyckas! Pojkarna hade hunnit vakna till och ute finns det ju så mycket som lockar så ingen hade lust att sitta still tillräckligt länge för en gruppbild. Jag lät dem busa av sig och sedan tog jag och fotade dem en och en. Se bilder på deras sida under Kattungar R-kull.

Lizas bebisar fyller 11 veckor idag. De är nu också stora och kavata. De har ju haft fyra äldre bröder som buskompisar! Jag hoppas att det blir en solig dag i nästa vecka så jag kan fotografera alla dessa små på sin 12 veckorsdsdag.

Nästa vecka flyttar 7 av bebisarna, två är kvar till salu så de får jag rå om ett tag till.

Tisdagen den 27 september 2011

Soligt och fint väder och ledig dag  Perfekt för att fotografera söta kattungar ute på altanen i fint ljus. De första tre cremepojkarna blev fotograferade sedan tog batteriet i kameran slut... grrr. Okey, inget att bråka om, jag satte batteriet i laddaren och sedan åkte jag och hämtade min hundkompis Hugo för en promenad. Vi gick en rejäl runda i Bruces skog ( ett naturreservat strax utanför Mörarp) och träffade trevliga hundar och människor och till Hugos förundran...KOR... När Hugo var tillbaka på jobbet ( Hugo är med i husses butik, en djuraffär, och hjälper till :) åkte jag hem för att återuppta fotograferandet. Men då hade solen hunnit försvinna runt husknuten och det blev inte alls bra bilder på lille Roderick... vi hoppas på sol i morgon också. Då är kameran laddad och ALLA bebisarna ska fotograferas! 

Under tiden matte var ute på hundpromenad passade de små "ligisterna" på att öppna mattes garderob och omorganisera lite... Tagen på bar gärning blev Roderick som skamset kikar fram från högen med kläder! Men jag vet att han haft god hjälp... misstänker att farmor Aurora öppnat garderobsdörren.

Nu rusar tiden på och snart är det dags för de små att flytta. Kattungarna går igenom tre stadier under sina tre månader hos oss; 

 Först är det "spädbarnsstadiet" då de i stort sett bara ligger och gosar hos mamma och syskonen, äter och sover.

 Sedan följer "sötnosstadiet" vid ca 3-6 veckor, de är då små runda, ljuvliga bollar som med stora tassar tultar omkring i lekhagen och är så hjärteknipande bedårande.

Tredje stadiet är "ligiststadiet". Nu busas det för fullt, hopp och bit och kiv och riv och sprätt iväg med sand och mat och hoppa upp och välta ner saker och svinga sig i gardinerna och vara ivägen för matte och hoppa in i diskmaskinen och hjälpa till med bäddning och strimla tidningar och skvätta vatten och gömma sig under mattor och ... sedan somna sött i mattes säng.
Detta kan förklara varför det inte känns jobbigt när de flyttar

Efter några intensiva veckor kan vi alla andas ut och ta det lugnt ett tag. Gamla Bessie kan komma ner från köksbordet utan att riskera att bli nersprungen av småfolk. Matte gör fint och köper blommor att sätta i fönsterkarmen. Vi kryper upp i vår mysiga fåtölj och tar en fika i lugn och ro. Så smått börjar tankarna på nästa kull komma...

Fredagen den 16 september 2011

Igår var en händelserik dag. Alla kattungar skulle vaccineras och då måste ju mammorna med. Dessutom en liten tjej, Kajsa; skulle med och få en spruta. I alles 12 katter att jaga fatt i och stoppa in i boxar...PHU... Hos veterinären gick det som en dans. I vanligt ordning fick bebisarna beröm för både utseénde och temperament

Tänk, om ca 4 veckor har bebisarna flyttat och då kommer det att bli lugnet efter stormen. Lugnt och tyst. Nya blommor till alla fönsterkarmar. Ingen som hoppar jämfota på en när man sover... Men jag vet hur det blir sedan... nya planer på kullar börjar snurra i skallen... För britter är ju det bästa som finns

Onsdagen den 24 augusti 2011

Nu håller de små kattungarna på att växa ur sin lekhage. Sötnosen Rupert, 5 veckor gammal, har kommit på hur man svingar sig över lekhagen. Denna färdighet har han även lärt ut till sin bror Rory. De små ulltottarna kommer ibland tultande ut i köket. Detta har fått till följd att all kattmat nu serveras uppe på köksbänkarna för att inte de små ska sätta torrfoderbitar i halsen.
Snart är friden slut... med nio små brittbebisar som far runt i hela huset blir det livat. Huset är gammalt men har byggts om till så kallad öppen planlösning, vi har bara ett rum med dörr. Gamla Bessie har sin fristad på köksbordet, där uppe kan hon ha full koll och samtidit slippa alla små stolliga bebisar.

Onsdagen den 10 augusti

Idag såg jag hur två av Ninnis bebisar gick på lådan för första gången, lite mer än tre veckor gamla och redan så duktiga

Måndagen den 8 augusti 2011

Nu är Ninnis kull drygt tre veckor och Lizas kull drygt två veckor. Dags att de får en lekhage att tulta runt i. Jag bygger upp en ca 6 kvadrat stor lekhage av en utehage avsedd för kaniner. Där inne står de två bolådorna och en liten potta med ett uns sand samt två klöspelare och en liggande klösmöbel i form av ett S.
Nu får de uforska sina kroppar, upptäcka varandra, lära sig gå på pottan, hoppa och busa och ibland få tillrättavisnig av någon av de två mamorna. Ninnis och Liza har delad vårdnad om sina bebisar och de är lika kärleksfulla mot den andres ungar. Om ca två veckor kommer de att introduceras till annan mat än mammas mjölk. Jag ger dem mild majsvälling morgon och kväll. Vid ca 4-5 veckor introducerar jag torrfoder för små kattungar (Royal Canin Babycat för kattungar 4-12 veckor) . Det har de små väldigt roligt med, först kan man äta lite av det sedan kan man sprätta runt med det i hela rummet. Uppskattningsvis skulle jag tro att av detta dyra foder hamnar 10 procent i dammsugaren..

Fredagen den 22 juli 2011

Idag har Liza fått sina bebisar. Efter en lång natt med tjo och tjim och bebisvakande är matte nu helt slut. Liza hade denna gång valt "rätt" kavaljer, Higgins. Ja inget fel på Calle, det blev ju underbara bebisar! Men det är ju roligt att få blandade färger på bebisarna och dessutom så var det ju Higgins tur att få lite dambesök .

Nu har vårt sovrum blivit en regelrätt BB-avdelning med två nyförlösta mammor. I rottingkorgen bor Ninnis med sina fyra underbara, tjocka och goa pojkar. I en rymlig transportbox bor Liza med sina fina bebisar, tre fina blå pojkar, en blåpadda med det där lilla extra söta uttrycket med cremebläs över nosen och en stadig och fin lilapadda.

Nu ska jag vara riktigt noga med att se till att alla damerna i hushållet tar sina p-piller... Men det blir inte helt lätt, de lurigaste honorna är Liza och Aurora. De kan lura matte genom att låtsas svälja men gömma tabletten i kinden för att sedan spotta ut den.  Samtidigt är det lite charmigt... och de är ju fantastiska mammor och fullgör mer än väl sina plikter som avelshonor. 
Jag har haft fina honor som har varit i det närmaste omöjliga att få dräktiga! En kom inte i löp, en löpte som en galning men då hon kom hem till hanen stängde hon av och var inte ett dugg intresserad av hanens förförarkonster - väl hemma igen satte hon igång att löpa och yla. Dessutom har jag haft oturen att flera av mina fina honor fått livmoderinflammation och fått kasterars. Så nu vill jag inte klaga, men lite lustigt är det allt, nu har vi flera honor som bara älskar att bli mamma och de passar mer än gärna varandras bebisar!

Om ca 3-4 veckor lär det myllra av små tjocka, rultiga brittbebisar i hela huset  Nu har vi ju bara två lite större bebisar, Paddington 4 månader och Queen 8 veckor. Det är precis lagom stolleri. Jippi vad kul med nio nya små kamrater att busa med!

Lilla Queen ja... vilken festlig tös hon är. Hon leker med Paddy och tror att hon är lika stor och stark som han. I går eftermiddags kom hon hoppandes i sidled på stela ben, ryggen krökt och svansen som en borste - vem var det som utmanade denna lilla tös... jo en fluga... Men Queen visade att hon minsann var den modigaste och när flugan flög ut på altanen såg den lilla kattfröken så mallig utOnsdagen den 20 juli 2011

Som tiden rusar...  Det ena projektet efter det andra och nu närmar sig semestern sitt slut.

Staketet på framsidan är färdigt, se bilder på sidan Trädgård, häcken är klippt och diverse ogräs rensat.

Ninnis har fått fyra fina söner och pappan är Higgins. Bilder på de små finns på sidan Kattungar - R-kull.

Liza är riktigt tjock om magen och kommer att få bebisar inom ca en vecka.

Lilla Queen of Hearts har nu blivit en stor och busig tjej och hon håller jämna steg med sin äldre bror Paddington. Queen ska stanna hos oss och Paddy, ja han får stanna tills vi hittar rätt hem till honom, tills dess är han en bra kompis till vår lilla tös.

Lördagen den 28 maj 2011

I går flyttade alla Auroras flickor, Philippa och Petunia till Ängelholm, Poppy till Åkarp. Ensam kvar är lille gossen Paddington. Igårkväll verkade han lite vilsen och han såg ut att undra vart alla tagit vägen. Idag har han lekt och busat med pappa Calle. Nästa vecka flyttar Paddy till sin nya familj och då får han återse sin storebror Otis

Gilda har blivit mamma igen, denna gången blev det en bebis, en underbar liten blåpadda. I nuläget har vi funderingar på att kanske behålla henne...

Ninnis har fått "hallontuttar" vilket innebär att hon är dräktig. Bebisarna kommer lagom till mattes semester.

Ännu är det för tidigt att se om även Liza är dräktig.

Söndagen den 22 maj 2011

Nu är nya altanen invigd, det blev så fint. Katterna använder sin kattlucka flitigt och de uppskattar att kunna gå ut och in precis när det behagar dem. Se mer bilder från altanen på sidan Trädgård.

Äntligen nya bilder på Auroras bebisar, i morgon ska vi till veterinären för besiktning, vaccination och mikrochipping.

Higgins har nu besök av Liza. Romantiskt värre med uppvaktning bland alla mattes blommor på altanen  Om ca tre veckor vet vi om det "tagit sig".

Tisdagen den 17 maj 2011

Faxe ute på sin nya altan. För att bibehålla sin figur gör han en situp om dagen... "Åhhhej!"

Auroras bebisar är nu snart redo att flytta, på måndag ska vi åka till veterinär Sven och besiktiga, chippa och vaccinera. Sedan flyttar de... så tomt det kommer att bli. Från nio bebisar.. till fyra.. till ingen alls. Men om allt går väl kommer Gildas små snart att anlända.

Alla pojkarna "O" rapporterar via sina hussar och mattar att de har det toppenfint

Torsdagen den 12 maj 2011

Efter 12 mycket intensiva veckor med besökare till nio bebisar och mycket fika så har ett visst lugn lagt sig över oss. Jag har fått rapporter från alla "O-pojkarnas" familjer och det går så bra för dem alla, verkar som om de lindar matte och husse runt sin tass...

Nu är även alla Auroras bebisar tingade så om några veckor lär det bli ännu lugnare här hemma... ett tag i alla fall. Gammelkatterna och även matte får då skynda sig att njuta av stillheten för nu har Gilda bebisar på gång...och Ninnis är på romatiskt besök inne hos Higgins.

Hittills har det varit mycket fokus på Lizas fem pojkar men nu ska jag fotografera Auroras små, de ser ju olika ut så där slipper vi rosetterna runt halsen!

Till alla er med O-bebisar... jag är hopplös att få fatt i på telefon på grund av mina arbetstider. Lämna därför gärna ett meddelande om hur sent jag kan få ringa tillbaka, ofta är jag hemma först vid 22.30.

Lördagen den 7 maj 2011

Det är sen lördag kväll och huset är så tyst... ingen som kvällsbusar och svingar sig i gardinerna. Igår och idag har fyra av Lizas pojkar flyttat, kvar är sötisen Ozzy som flyttar i morgon.
Det känns lite tomt just nu men jag vet att alla fått riktigt fina nya hem och att de varit så efterlängtade!

I morgon ska jag unna mig lyxen att köpa lite nya blommor till fönstren... blomstermarodören O´Malley har ju flyttat

Lycka till alla familjer med er första helg med nya lilla familjemedlem!

Torsdagen den 5 maj 2011

Idag har bröderna O organiserat mattes ena garberob... Medan de har pysslat med det har jag packat deras väskor inför flytten i helgen. I morgon fredag, flyttar först O´Malley och Orbison och strax efter flyttar Otis. På lördag flyttar Orlando och på söndag flyttar Ozzy. Tänk så lugnt och skönt för alla gamlingar, och även matte får lite mindre att hålla efter. Men samtidigt känns det ju lite i hjärtat att ta farväl av sina små sötnosar..

Tisdag den 3 maj 2011

Åh vad tiden rusar! Idag har pojkarna i O-kullen varit på besök hos vår veterinär Sven och genomgått de sedvanliga procedurerna inför sin flytt senare i veckan. Stunden fick ju förevigas med kameran!

I förra veckan var bebisarna i P-kullen hos Sven och fick första sprutan och fina komplimanger :)

Pappa Calle har varit med i Hemmets Journal i en annons för Brittringen.

Körsbärsträdet har blommat.

Alla kattungarna har varit matte behjälplig med diverse hushållssysslor såsom blomsterskötsel, vika tvätt och sist men inte minst väldigt "hjälpsamma" med att deklarera...

Nu kommer gossarna O att lämna oss för att flytta till sina egna hem. Ett härligt gäng som inte kommer att glömmas bort i första taget.. vilket ståhej med färgglada sidenrosetter, nagellack och en massa fotograferande

Fredag den 22 april 2011

Nu är den nyinstallerade kattluckan invigd... Faxe fastnade inte i hålet! Nu håller han på att lära sig öppna luckan själv, hittills har han velat att matte skulle öpnna åt honom...
På bilden ser ni Faxe lojt sträcka ut sig på golvet i uterummet. I hörnan har jag placerat tre stycken rejäla klöspelare, modell tunnor. Man kan klättra inuti dem och så finns det vissa hål med helt golv för att kunna ligga och sova i. Bakom tunnorna har jag ställt en konstgjord växt för att piffa till det hela. Här blir riktigt hett sommartid så ingen riktig växt klarar sig någon längre tid.

Alla nio bebisarna har så roligt tillsammans! De fem stora pojkarna ser nu ut som riktiga katter, de rör sig väldigt kattlikt och har fin koordination. De har också blivit mer självständiga och kan mycket väl gå och lägga sig och sova i olika rum.  De små, Auroras bebisar, är fortfarande i stadiet då de liknar små runda bollar som rultar runt. I dag såg jag ett par av de små hoppa jämfota i sidled på stela ben och tjocka svansar. Dessa små är fortfarande mest trygga då de får sova tillsammans. Nästa vecka ska de små "P-bebisarna" iväg till veterinären och få sin första spruta. Tiden går så fort, snart har alla nio flyttat hemifrån.

Tisdagen den 19 april 2011... kl 20.45

Nu har "byggubbarna" packat ihop och allt är färdigt. Uterumsgolvet får ej beträdas men altangolvet får man gå på! Gissa vem som sitter där ute nu... älsklingsgossen Faxe. Han hälsar att han minsann inte tänker gå in!! Det skymmer och börjar bli kyligt men han sitter kvar och bara ÄR... 
Tänk så himla praktiskt i morgon när vi kan inviga luckan!!  Det kan mycket väl vara så att Faxe vill stanna ute på altanen inatt. Jag sätter ut en potta och en skål vatten och en liggkorg med mjukt täcke...

Tisdagen den 19 april 2011

Idag är en stor dag för både mig och kissarna, vi har fått monterat in kattluckan i altandörren  Alla kissarna har nyfiket följt "gubbarnas" arbete med att såga hål i dörren och borra och skruva och banka. Men... än får vi inte använda luckan, golvet i uterummet har ytbehandlats och får icke beträdas idag. Ännu en lång dags väntan... För att fördriva tiden har jag varit en sväng och inhandlat lite växter och ett nytt klösträd som skall pryda uterummet. Vi kommer att få det så mysigt och bara tanken på att jag slipper vara dörrvakt åt alla husets kissar är helt underbar!

Det är bara en sak jag är lite orolig över... Faxe är ju en riktigt stor gosse. Jag hoppas verkligen att han kan ta sig ut genom luckan. För mitt inre ser jag hur vi monterar ner hela dörren och åker till djursjukhuset med Faxe stadigt inkilad i lucköppningen...

Se fler bilder på luckan på sidan Mitt fotoalbum, scrolla längst ner på sidan.

"Gubbarna" jag nämner är hantverkarna som renoverar mitt uterum och altan. De är mycket duktiga, noggranna, punktliga och trevliga! Med stor omsorg har de bytt ut en del reglar i utedelen och varsamt flyttat undan mina växter, klätterhortensian, rosen och klematisen.  Jag fick dem rekomenderade till mig av en kompis, hon och hennes familj bor i en gammal släktgård som de har renoverat lite efter hand. Om någon behöver hjälp med att kattanpassa sin altan, bygga rastgård eller något annat hantverk kan jag med glädje rekomendera firman, Buskeröd Bygg. De kommer från Höganäs utanför Helsingborg men de tar jobb även utanför stan, vet att de varit i Malmötrakten och jobbat. Priserna är mycket moderata och sedan ROT-avdraget på det...

Jag kommer att lägga ut före/efter bilder på min  Trädgårdssida. Nu längtar vi till morgondagen, solen skiner och det är ca 20 grader varmt. Imorgon inviger vi vårt nya fina bygge med att plantera lite blommor. Katterna brukar vara väldigt hjälpsamma...

Söndagen den 17 april 2011

Nu är Auroras ungar 6 veckor gamla och har lärt sig hoppa över inhägnaden. I morgon ska jag montera ner lekhagen för denna gången. Det ska bli roligt att se  de stora gossarna som är 10 veckor och de små "rumpnissarna" leka.

Idag sken solen och jag tänkte försöka ta lite fina bilder på Auroras töser. Att sätta en kattunge mitt i blomsterhavet av vita penseér tyckte jag var en jättebra idé. Det tyckte dock inte Petunia... Men jag tror jag försöker igen i morgon   Jag har köpt en rosa, luddig filt som jag har fotat de små på. Det blev jättefina bilder på alla flickorna men gossen Paddy gjorde sig inte så bra mot det rosa... Nu har jag köpt en grön, luddig filt också... ska ladda kameran så får vi se imorgon om det blir fina bilder även på Paddy!

Ett tips till alla er kattungeköpare; köp nya numret av tidningen Kattliv. Detta numret är ett kattungespecial och där står mycket om hur man förbereder sig inför att få hem en liten kattunge. Man kan även följa en kull brittbebisar till veterinären för besiktning. Det är Kicki som har S* Millingtons uppfödning, jättefina katter!

Fredagen den 15 april 2011

Den allra mest älskade gossen i hela min värld är fortfarande djupt deprimerad... Faxes värld, som han känner den, håller på att rasa utanför vårt fönster och matte gör inget åt det...  Fast jag köpt hem en kattlucka och försökt på alla vis att få honom glad har jag ändå dåligt samvete.  Faxes protester har hittills varit 1. ylande vid altandörren och 2. kissa i mattes säng. Idag hade han tagit till det tunga artilleriet och 3. bajsat på mattes sovrumsmatta...
Min älskade Faxe... JAG FÖRSTÅR... du behöver inte protestera mer! Snart är altanen nyrenoverad och vi kan njuta i fulla drag  Fortsättning på detta drama  följer...

Alla nio bebisarna lever loppan i mattes hus. Det är nu bara en fråga om timmar eller max någon dag innan Auroras små hoppar över lekhagen och då... håll i hatten!

Lizas underbara gossar är just.. underbara! Alla fem kommer rusande och välkomnar en hem i hallen varje dag. Fem små tuffa och farligt söta gossar med svansarna rakt upp som hoppar och skuttar av glädje att se sin matte komma hem från jobbet... vilken lycka

Onsdagen den 13 april 2011

Varför är Faxe gossen så deppig? Klicka in på vår trädgårdssida så får ni svaret...

Faxe har längtat hela vintern på att få komma ut på altanen och nu när det börjar bli fint väder får han heller inte gå ut!  Han protesterar... ylar vid altandörren...ylar i fönstret.... inte har det hjälpt... Faxe tog då till drastiska åtgärder och kissade i mattes säng, inte bara en gång utan två gånger... en "liten" gosse som så förtvivlat längtar ut... Om jag bara kunde förklara för honom att vi ska göra fint!!

Som matte är man lite trött just nu, hela dagarna jobbas det ute på altan och uterum och om kvällarna när matte ska sova då ylar Liza i högan sky (=löper) och hennes fem pojkar använder mattes säng som en hoppborg. Inte så lätt att somna med fem små söta huliganer som hoppar på en...

Lördagen den 9 april 2011

Hej alla vänner! Nu har vi inte uppdaterat på några dagar, det beror på att vi haft mycket för oss. I går var alla pojkarna O hos veterinären,"farbror Sven", och fick sin första vaccination. Det gick så bra att åka bil, alla pojkarna tog det med fattning. Hos Sven var det både spännande och lite småläskigt... Förutom sticket i nacken fick de en lätt undersökning av öron, ögon, tänder och mage. Det känns skönt att ha fått de små påtittade redan nu, den stora och mer grundliga undersökningen sker ju vid 12 veckors ålder och resulterar i ett veterinärintyg där allt noga protokollförts.

De fem bröderna far nu runt i huset som små projektiler. De galopperar, hoppar i sidled, klättrar i gardinerna (hmm...), undersöker växterna i fönsterkarmen (hallååå matte, det behöver vattnas här!) smyger på varandra, busar med pappa Calle, leker sandkrig i toapottan och mycket mer tills de plötsligt som på en given signal tvärsomnar mitt i leken. Ofta somnar de i mattes TV-fåtölj... ZZZZZZZZZZZzzzzz

Inne i rummet hos Aurora och hennes nu 5 veckor gamla bebisar går det än så länge lite lugnare till. Detta lugn varar dock bara någon vecka till... de små sötnosarna har redan börjat klura på hur man ska kunna ta sig över lekhagens galler. Då kommer de att kunna komma ut i huset och träffa de stora "ligisterna" i O-kullen... det blir ju roligt... De här veckorna med små och växande kattungar är en mycket intensiv men underbar tid. Jag har ju dem så att säga bara till låns tills de flyttar till sina nya tjänare/familjer.  Dagen då alla har flyttat brukar bli nästan plågsamt lugn... ingen som springer i raketfart genom huset, sprätter sand och torrfoder över golven, välter blomkrukor... De äldre katterna och speciellt "pensionärerna" Bessie, Cleo och Daisy kan andas ut och ser plötsligt så nöjda ut

Denna tiden av barnfritt lär troligen inte vara så länge denna gången dock.... En liten överraskning här om dagen; Calle och Liza tagna på bar gärning då de hade en liten kärlekstund under köksbordet   Trots p-piller hade Liza kommit i stämning och Calle var ju inte sen att komma "till skott"...  Jag hade ju tänkt ha lite ledigt under sommarsemestern....suck... men troligen kommer det nya små lagom tills dess..  Jag har ju hört talas om honor som så att säga "löper igenom" p-pillren men inte själv haft en sådan hona. Lilla söta Liza... hon hade ju behövt en paus på något år eller så innan nästa kull.  Och då skulle Higgins bli hennes kavaljer, inte Calle. Men nu har katterna själv bestämt annorlunda.
En som troligen också är dräktig med små Calle barn är söta Gilda och det är ju helt OK, det ingick i mina planer  Nu gäller det verkligen att inte Calle kommer på idén att även uppvakta Ninnis, det hade ju inneburit att Higgins chans till lite  "amour" fullständigt gick om intet! Ninnis går på p-piller just för tillfället men ska så småningom få komma in till Higgins. Det gäller att inte ha för många kullar på en gång. Tyvärr för Ninnis så har Lizas och Calles kärleksmöte under köksbordet resulterat i att hon inte får träffa Higgins än på ett tag...

På bilden ovan har en av O-killarna hittat en spännande låda att vara i. Mattes jobb ligger ju granne med glassfabriken i Ängelholm och det handlas hem glass i mängder. Pappa Calle försökte även han gå in i lådan men det resulterade i att han kortvarigt fick en något annorlunda huvudbonad... tyvärr hann jag inte fram med kameran i tid!

Tisdagen den 5 april 2011

Arbetet med att laga altanen fortsätter. Faxe sitter i fönstret och följer med stigande oro hur hans favoritplats "demoleras"... då och då vänder han sig mot matte som sitter i TV fåtöljen och ger en lägesrapport... "mjauuu".  Jag tror det betyder; "Kolla in matte, nu har hela taket tagits bort... vad e´de´frågan om... var ska JAG vara i sommar... det där är MIN altan.. vad é´dé för gubbar därute... matte kolla in... GÖR NÅGOT!" Matte svarar med mjuk röst "Det ska bli fint därute gubben" Faxe sitter kvar och spanar... Gilda gör honom sällskap... Så fort det är klart därute åker jag och handlar blommor och fyller hela altanen med pelargoner, liljor, lavendel och rosor. Då Faxemannen, ska vi njuta

Måndagen den 4 april 2011

Ja inte blev det någon sovmorgon efter helgens ståhej. Klockan 07.00 kom hantverkarna och började riva den stormskadade uteplatsen. Nu är det en röra utan dess like. Ute på gräsmattan ligger fyra högar med 1: Kastas/köras till tippen, 2: Kanske kastas/köras till tippen, 3: Sparas  och 4: Nedklippt växtlighet som ska klippas i småbitar och läggas i den gröna soptunnan. Inne i garaget har jag ställt in diverse möbler, dynor och annat så där ser ut som det gör hemma hos folk i de där programmen om samlarmani. Men.. det kommer att bli fint! Och vi har ordning i tid för pelargonsäsongen.. och Faxe kommer att kunna vara därute hela dagarna och spana ut över sitt revir, fruktträden, gräsmattan och fågelbadet!

Medan grabbarna river där ute har jag passat på att fotografera Auroras små bebisar. Åhhh vad de är söta nu.... ajajaj.. Lille söte Paddington la upp en förnärmad min... "Nää matte, inte den där kameran igen!" Något mer bedårande än en förnärmad liten brittkille finns inte på denna jord...

Söndagen den 3 april 2011

Ännu en helg med mycket besök till Lizas bebisar, jättetrevligt att få prata katt med nya vänner!
Idag hade dock den mycket hårt prövade dammsugaren ett sammanbrott, den hostade till... gav upp en djup suck.. och sa "Tack för mig". Åh nej... näst efter katterna är dammsugaren min käraste ägodel, kan inte klara mig utan den..   Därav utspelade sig idag ett litet drama... nya kattungespekulanter kom för att titta på en av Lizas pojkar... men två av dem var försvunna. Vi letade överallt utan att hitta just den lille vi skulle ha fatt i. Lätt desperat låg så matte på mage och petade med en pinne under soffan... där BAKOM en stor dammråtta satt så gossarna Orlando och Orbison. Väl framme blev så gossen Orlando presenterad för sin nya blivande matte och husse.
Nu är alla Lizas pojkar tingade och i vecka 18 ska de flytta.

Det här med dammråttorna... de måste föröka sig när jag är på jobbet.. hur skulle det annars gå till??  Dammsugaren och jag är så på hugget i stort sett varje dag. Men jag ,till skillnad från dammsugaren, har inte tid för några sammanbrott. Nu ska det byggas en stor lekhage till Auroras bebisar... sedan ska det fotograferas igen... tömmas pottor... lagas majsvälling.......

Söndagen den 27 mars 2011

Åh vilken härlig helg... Vi har haft flera besök till kattungarna och nu är ytterligar tre små tingade. Att se glädjen hos alla nya blivande familjemedlemmar uppväger med råge känslan av separationsångest man som uppfödare känner för de små sötnsarna!

Kvar till salu är två av Auroras flickor, Poppy som är lilasköldpadda och Philippa som är blåsköldpadda. Kanske dags att ändå sätta in en liten annons på Brittringens hemsida...  Av de nio små kattungarna är sju tingade och detta utan att jag behövt anstränga mig alls! Det måste vara rekord   Några av familjerna är så kallade "återfalls-köpare", dvs de har köpt kattunge här tidigare och har väntat på att nya små "jazzkatter" skulle komma till världen. Det är det bästa betyg man kan få som uppfödare och det är så roligt att höra att någon gärna vill ha ännu en liten kisse härifrån!

Någon som charmat sig in hos nya beundrare är... ja vem tror ni... Faxe så klart! Denne store, härlige kattpojke behöver bara visa sig, blinka lite lojt med ögonen och sedan lägga sig på rygg och visa magen... ännu fler beundrare i "Faxe fanclub"

Sommartid har vi också fått i helgen. Alla mina katter har idag bestämt sig för att fälla vinterpälsen och det med besked... En något skamsen matte fick erkänna att det fuskats lite med pälsvården de senaste dagarna. Men med lediga dagar i veckan som kommer ska det rådas bot på detta! Men ikväll ska vi bara ta det lugnt. Nästa vecka blir det till att boka in ett första veterinärbesök för grabbarna "O", det är första vaccinationen. Det blir spännande värre med både biltur och stick i nackskinnet.

Fredagen den 25 mars 2011, lite senare..

MJAAAAAUUUU... på er alla där ute, Ninnis här! Jag tycker att det tjatas väldigt om de där små dammbollarna... *fnys* Jag vill bara säga det att jag är också väldigt snygg, och rumsren och allt annat också. Matte är snäll meeen.. tror ni hon lagat taket på vår altan.. NÄ! Så nu får vi inte gå ut FAST solen skiner..."Det är inte säkert därute" säger matte. Men JAG, Ninnis och min polare Faxe sitter vid altandörren och ylar varje dag så nu har matte fått ändan ur fåtöljen och ringt efter en bygg-människa. PÅ TIDEN! Om han inte snabbar sig hit ska jag ge honom en rejäl ut-mjauning och en sné blick...Jag hör av mig och berättar hur det går.. i VÄRSTA fall får jag kontakta KRIS , ja alltså Kattens Rätt I Samhället!
Fnys och småmorr från MIG
Ninnis

Fredagen den 25 mars 2011

Nu är Auroras bebisar stora nog att börja ta emot besökare. Nu i helgen kommer en familj som önskar en ny liten "padda" efter att deras söta Chessy, en svartsköldpadda, somnat in vid 14 års ålder. Det är ju blandade känslor, en mix av sorg och saknad och glädjen över en ny liten,liten tös. Chessys plats i våra hjärtan kommer alltid att finnas där, men ganska snart kommer allas våra hjärtan att fyllas av en ny liten tös.
Hon kommer säkert att finnas alldeles intill Chessy i hjärterummet.
Även gossen Paddington kommer att få träffa sina eventuella nya ägare, de har väntat länge på att få komma och se honom "live"   Detta innebär att i början av nästa vecka kommer vi att veta vilka kattungar som är "lediga" och då kunna boka in fler besök!

Lizas pojkar är nu 7 veckor och "terroriståldern" har inträtt... Tuffast är Orlando som var först med att räkna ut hur man tar sig över inhägnaden. Efter flera lyckade försök att rymma hakade även lille Ozzy på och de två busbröderna smög omkring fritt i vardagsrummet. De vuxna katterna satt i ring runt de små och tittade förundrat på dem, sedan sneglade de på sin matte som för att säga "Jag har inget med det här att göra!!" Tiden är nu mogen för matte att hitta på ett nytt slags hinder. Det är ju så trist om en kattungeköpare/spekulant kommer för att hälsa på och kissen är fullständigt puts väck... Ett poppis gömställe är under sockeln i stora bokhyllan.. eller inuti en fåtölj som sett sina bästa dagar men är skön att sitta i gud bevars.

Jag får hitta på något annat som sagt, och den nu värdelösa lekhagen kommer att få flytta in i rummet där Auroras små bor. Livet som uppfödare är aldrig enformigt!  Nu är alla stamtavlor beställda och vi hoppas de hinner komma tills vi ska iväg med grabbarna "O" till veterinären för första vaccinationen. Vår "husveterinär" heter Sven och han brukar utbrista något i stil med "Ohh  milde tid vilken go liten en!"  eller "Han ska väl till ett gott kristet hem?"  Givetvis med en stor portion glimt i ögat

Lördagen det 19 mars 2011

Lite nyheter från oss:

Lizas alla pojkar gör stora framsteg i utvecklingen. Sedan en vecka tillbaka är de redan rumsrena. När de varit på lådan krafsar de mycket omsorgsfullt över både det ena och det andra. Aptiten är på topp, majsvälling morgon och sen kväll samt "torrisar" mitt på dagen och så förstås flera mål mat hos mamma  Just nu går de inte upp så mycket i vikt och det beror ju på all den energi de gör av med på vilda lekar! En av gossarna "fångade" en liten leksaksmus och han blev som ett farligt lejon.. morrade och väste om någon kom för nära hans byte, han skakde musen våldsamt och tuggade den i strupen.. "döda-döda"...  De övriga fyra satt och tittade på och undrade vad det var som hände... Matte fick ju sig ett hjärtligt skratt och kunde inte låta bli att försöka ta musen från lilleman... men fick ett hotfullt litet morr till svar

Auroras små bebisar har nu alla öppnat ögonen och börjar kunna hålla upp huvudet. Idag har jag fotograferat hela gänget, "Paddy" och hans systrar. De är så söta så jag tror jag behåller alla själv... suck. Men nejdå.. de ska "ut ur huset" när tiden är mogen. Vid tolv veckor brukar de flesta bebisar ha nått "terroriståldern" och matte samt alla vuxna katter drar en suck av lättnad när den siste terroristen har flyttat  Äntligen lite lugn och ro...

Fredagen den 18 mars 2011

Vilken dundermiss matte...!!! Att glömma lägga in nya bilder på lilla söta Philippa, vår blåsköldpaddflicka
Skall ordna det så snart jag kommer hem från jobbet idag... skäms..skäms..

Onsdagen den 16 mars 2011

Åhh vad jag ligger efter med bilder på alla de små! Jag sänder en ursäkt till alla er blivande mattar och hussar... I morgon är jag ledig och har vikt dagen åt fotograferande

Lizas pojkar är nu drygt 5 veckor gamla och de utvecklas i snabb takt. Nu får de majsvälling morgon och kväll som de glupskt lapar i sig, efter måltiden får de små hjälp av mamma Liza att tvätta bort välling ur ansikten och små tassar  De har också nyligen fått börja smaka på torrfoder, Royal Canin Babycat
- WOW så gott!! Det buffas och knuffas och stretas runt skålarna.. "jag vill ha... jag vill ha..."  Efter all mat och bus och klättrande i klöspelaren somnar de sedan alla på en gång i en bedårande liten grå hög...

Auroras bebisar växer också de, idag är de 2 veckor. Här på bilden är det lille cremepojken Paddington som låter matte fotografera honom, men posera tänker han inte göra...  Jag har bilder i kameran på hans systrar också, de lägger jag in i morgon, idag hinner jag inte pga arbete. Tjejerna är lika muliga och goa som sin bror och sååå söta!

Måndagen den 7 mars 2011

Nu har det gått fem dygn sedan Auroras bebisar kom till världen. Mor och barn mår bra. Idag har de fotograferats och nu presenteras de för världen!  De är alla riktigt runda och stadiga, men en av flickorna har gått rakt in i hjärtat på matte... sååå underbar... Kan ni gissa vem av dem? Men nu är det ju så att man kan inte behålla alla som nästlar sig in i ens hjärterötter. Man får nöja sig med att ha dem i 12 veckor och njuta av varje dag

En av de små töserna ska väljas ut av en familj som tidigare haft en av våra kissar. Hon har nu somnat in med ålderns rätt och huset är tomt.. De ska komma och hälsa på om några veckor och får då välja en av flickorna. Får se vem de väljer... 

Torsdagen den 3 mars 2011

Efter två nätters vakande vid Auroras bolåda kom de äntligen, de små liven! De behövde lite hjälp till världen så de föddes genom kejsarsnitt. Mor och alla de små mår bra. Matte är riktigt trött idag och har planer på en rejäl siesta i eftermiddag. Foton kommer såsmåningom.

Idag har ännu en av Lizas pojkar blivit tingad. Gossen Orlando har blivit utvald till att bli en älskad kamrat hos Madelene med familj. Han har redan fått sitt nya "hemmanamn";  Teddy. Så passande för denne lille gosse som ju liknar en liten nalle!

Lördagen den 26 februari 2011

I morgon är en stor dag. Lizas bebisar fyller tre veckor och de kommer att få fint besök av en familj som ska se ut en lillebror till sin brittpojke S*Jazzin´ Gatsby (Moltas)  Det kommer att fotograferas en del tror jag.
Nu har jag gjort i ordning deras lekhage eftersom de nu börjar bli stora nog att ta sig ur bolådan och börja undersöka sin omgivning. Bilder från deras treveckorsdag utlovas!

Aurora håller matte på sträckbänken... ännu inga bebisar. De kommer säkert i morgon, mitt i allt annat

Onsdagen den 23 februari 2011

Lizas bebisar växer, nu är de drygt 2 veckor och alla har öppnat ögonen. De är alla starka och stadiga. De håller mest till hos mamma och äter eller när mamma går ut en stund kryper de ihop i en hög och får värme och trygghet från varandra. Matte med den där kameran är inte så poppis! På bilden här är det lille gosse nummer två som undrar om det här verkligen är nödvändigt

Auroras bebisar har ännu inte kommit men det måste bli snart, hon är riktigt stor nu. Hon är även extremt bebissugen och tar varje chans att ta sig in till Lizas bolåda och tränga sig ner där. Nu har vi dörren stängd så Liza får lite ro.

Lördagen den 19 februari 2011

Ikväll har jag tagit en del bilder på en av gossarna, gosse nummer fem, som jag nu döpt till O´Malley. De övriga fyra äter just nu och jag vill inte störa. I morgon fortsätter fotograferandet, det är ju 2-veckorsdagen då!
Vidare kämpar jag mot/med tekniken vad gäller att lägga upp mina filmer på sidan. Tydligen är filmerna av "fel format". Kameran är en ny liten modell med HD upplösning och det verkar vara det som är problemet.
Tills vidare får det bli vanliga stillbilder, men det är ju inte fy skam det med så söta fotomodeller

På bilden är det lille O`Malley som poserar så fint för matte. Än så länge behöver han lite hjälp att hålla uppe huvudet.

Måndagen den 14 februari 2011

Nu har Lizas bebisar blivit 8 dagar gamla. Jag har nu konstaterat att alla de små är pojkar. Ett helt gäng med stora, gosiga, blå små nallebjörnar
Några av gossarna är redan reserverade och om ca 2-3 veckor får blivande matte och husse komma på besök.

Ute är det inte lika muntert. Stormen förra helgen gjorde stor skada på vårt uterum och altan. Taket har blåst av och ligger i smulor på gräsmattan. Ena väggen till det inglasade rummet har stora skador. Sedan har ju golvet blivit förstört i och med att det regnat in.
Men med tanke på att det var 32 meter i sekunden i stormbyarna kunde det ju varit så mycket värre. Store goe gossen Faxe är djupt bedrövad, han får ju inte gå ut på altanen nu eftersom både tak och väggar är borta

Men vi tröstar oss med att vi har fem friska fina bebisar och en superduktig kattmamma i bebiskorgen.
Och så är det ju tulpantid!!

Lördagen den 5 februari 2011

Lilla söta tösen Liza närmar sig dagen för förlossningen. Hennes mage är nu riktigt stor och bebisarnas små sparkar syns tydligt, magen går i vågor emellanåt! Liza har ju haft bebisar förr och vet vad som väntar, att ligga och vila sig på mattan framför kaminen i köket är skönt. Ibland ligger matte vid sidan om och bara förundras!  Blivande pappa Higgins har ju tickat grundmönster och här kan alltså komma en del bebisar utan spöktecken.

Nu har vi även konstaterat att Aurora är dräktig, oj så spännande! Stilige gossen Calle ska bli pappa för första gången. Kolla in ny bild på honom på sidan Hanar. Han har vuxit rejält och är nu ingen liten fjunig tonårspojke längre... Han är på väg att bli stor kille. Det är som om det faktum att han blivit könsmogen och har parat har blivit mer kavat och han håller huvudet högt   Aurora har ju tickat grundmönster och det kan alltså bli bebisar med genetiskt grundmönster för tickning. Detta innebär att de är fria från s.k spökmarkeringar i pälsen.

Läs gärna mer om tickat grundmönster på sidan Hanar och Higgins, samt på sidan Honor och Aurora.

Torsdagen den 3 februari 2011

Lilla tösen Liza blir tjockare för var dag, hon har nu svårt att nå runt för att tvätta sig. Det blir minst fyra bebisar! Nyss när hon låg i mitt knä kände jag hur de små sparkar därinne... Vad gäller förlossningsdatum är jag inte helt säker, men möjligen har jag räknat lite fel. Med tanke på hur stor hon är nu tror jag de små kommer inom en vecka.

Aurora, min lilapadda, är också helt säkert dräktig! Det blir ju mycket spännande att se vad gossen Calle ger för avkommor. Calle är ju en riktigt stor och biffig kille redan trots sin späda ålder på 8 månader.

Torsdag den 27 januari 2011

Underbara lilla Liza blir tjockare om magen för var dag. Hon ligger helst på mattan i köket framför kaminen, lojt utsträckt på sidan och riktigt visar hur stolt hon är över sin stora mage! Jag la min hand mot hennes mage och kände hur de små sparkar därinne. Det är lika fantastiskt var gång. Bolådan är förberedd och bäddad med gosiga, tjocka flanellakan.

Tisdagen den 25 januari 2011

Trots kyla och mörker har mina flickor Aurora och Gilda satt igång med löp och trots att det är lite tidigt att veta säkert ännu så tror jag att de också är dräktiga. Om så är fallet kommer vi att ha tre kullar nu i vår, ser fram emot det med förtjusning! Båda två är parade med Calle och det ska bli spännande att se hur denna kombinationen blir. Både Aurora och Gilda är ju erfarna mammor och brukar hjälpas åt med att passa bebisar. Även Liza, som ju nu är riktigt tjock om magen, är en mycket duktig mamma. Hennes första kull i maj förra året uppfostrades ju av både Liza själv men med mycket stöttning av Ninnis som ju då också hade bebisar. Det är helt underbart att se de lyckliga nyblivna mammorna ta gemensamt ansvar för alla små bebisar! Bebisarna matas och tvättas och pysslas med och blir stora, runda och trygga. Ofta låg mammorna mage mot mage med hela högen bebisar i mitten
På kattungesidan kommer jag att lägga ut nyheter om eventuella nya dräktigheter och bebisar.

Söndagen den 5 september 2010

Vart tog sommaren vägen...? Den har flytt sin kos i rasande fart. I början av sommaren kändes det underbart att se fram emot nästan fem veckor ledigt tillsammans med alla katterna och de två kullarna bebisar. Men vips... så är det september!  Det har varit en ynnest att få gå hemma och bara vara med alla sina goa katter.
Idag har ännu en av Lizas bebisar flyttat. Goe gossen Marley har ett nytt hem hos Rolf och Elisabeth i Sävedalen. Nu har vi bara två små bebisar kvar, blå gossen Miles och hans syster Mackenzie som är blåsköldpadda. Lugnet har någorlunda börjat lägga sig i huset till "tanternas" glädje. Tanterna är de tre gamla damerna i huset, Bessie 10 år och hennes två döttrar Cleo 8 år och Daisy 7 år. De är måttligt förtjusta i småbarn och uppskattar inte att bli påsprungna  i rallyrundorna som bebisarna har flera gånger om dagen.
Nu är hösten här och vi har börjat elda i kaminen i köket. En tid för mys och innesittande väntar. Tanterna sträcker lojt ut sig på köksbordet och njuter av kaminens värme, Faxe gossen ligger på golvet alldeles framför kaminen. Men redan nu smider ju matte planer på nästa kull... vems tur är det att bli mamma..??

Torsdag den 3 juni 2010

Idag har jag fotograferat bebisarna, man ser hur de utvecklas så snabbt när de är så små. Den lilla cremehonan är reserverad men de övriga är "lediga".

Söndagen den 30 maj 2010

Idag har Linus flyttat hem till sin nya familj i Ängelholm. Mamma Gilda verkar inte speciellt berörd över att båda hennes ungar har flyttat, just nu vilar hon ut i mattes fåtölj.
Vi kan nu åter leva "vuxenliv" här hemma ett tag med öppna altandörrar ut mot rastgården och trädgården. Det uppskattas av både matte och de gamla katterna. Men om ca 6-7 veckor är de sju småttingarna redo att flytta ut ur barnkammaren och då blir det livat
Men fram tills dess ska vi koppla av och njuta av lite lugn och ro samt även de små underverken i Ninnis och Lizas bolådor. De är farligt söta...

Fredagen den 28 maj 2010

Ojoj vilken vecka.... Två kullar med två förstagångsmammor. Lite pyssel för matte. Men nu är allt frid och fröjd inne i mattes sovrum som nu fungerar som BB-avdelning. Liza och Ninnis hjälps åt att passa de små, mest är det nog så att Ninnis går in i Lizas bolåda för att bjuda hennes små på mjölk. Ninnis har massor av mjölk och har ju bara två bebisar så i går lade jag över Lizas lilla dotter till Ninnis. Det fungerar jättebra men nu har Ninnis själv räknat ut att hon kan göra små besök hos de fyra små pojkarna i Lizas bo :)

Så snart jag hinner och har ork ska jag lägga ut foton på alla de små.

Idag har lilla söta Layla, Gildas och Higgins dotter, flyttat hem till nya matte och husse i Furulund.  På söndag ska Linus flytta till Ängelholm. Matte får då ett par veckors frist innan gänget på sju små nallekatter ska fara runt i hela huset!! 

Söndagen den 23 maj 2010

I torsdags den 20 maj föddes Higgins och Lizas bebisar. Ett härligt gäng på hela fem stycken! Två blå gossar, två lila gossar och en blåpadda flicka ( se bilden)

På sidan Kattungar kommer jag att lägga ut mer info framöver!


Idag har Laylas nya familj varit och hälsat på, Layla godkände genast sina framtida tjänare... hon kröp intill sin blivande husse och somnade :)  Nästa fredag flyttar Layla till Furulund och Linus flyttar till Ängelholm. Det känns riktigt bra att ha hittat så bra familjer till de båda små älsklingarna!

Måndagen den 10 maj

När jag väl bestämt mig för att sälja Linus blev det ganska livat... Jag har fått flera förfrågningar från riktigt trevliga och härliga familjer. Det blev så att den som först hörde av sig var här och hälsade på igår. Och så klart sa det KLICK!  Jag har redan en aning separationsångest...
Till alla er som nu blev utan och som så gärna vill ha en cremegosse kan jag trösta med att om ca 3 veckor kommer en kull med "bara" cremebebisar. Underbara Ninnis och Higgins (båda creme) ska bli föräldrar. Det kan då även bli tickade ungar eftersom Higgins är genetiskt tickad.

Och om ca 2 veckor kommer Lizas bebisar, även där kan det bli tickade , blå hanar och blåcreme honor.

Framåt hösten kommer jag att para Aurora med en supersnygg blå hane och det kan ju bli både blå och creme hanar där.

Lördagen den 1 maj 2010

Kattungarna Linus och Layla har nu varit hos snälle farbror Sven (vår "husveterinär:) och fått sina första vaccinationer. Det gick bra, båda bebisarna tog bilresan med ro och lilla sticket i nacken orsakade bara ett litet pip från de små. Sven är en numera pensionerad distriktsveterinär men har nu en liten mottagning i hemmet för smådjur. Han  har genom åren träffat otaliga djur av alla de sorter och har säkert sett många söta djurungar. Men det verkar som om han är extra svag för de där underbara små creme-britt-pojkarna... När han lyfte ut Linus ur boxen sa han "Det var en riktigt grann katt"!
Nu vid 8 veckors ålder väger Linus hela 1400 gram och lilltjejen Layla 1050 gram.
Jag har varit inne på att själv behålla Linus eftersom han är en sådan härlig kille, jag är så svag för stora, runda cremepojkar med stora tassar... Men kanske dyker rätt familj upp och då får vi se....

Onsdagen den 7 april 2010

Jag vill här tacka alla er som hört av er med anledning av Bozzens död. Jag hade gärna velat svara alla personligen men jag har inte haft kraft till det, sorgen är fortfarande tung. Nu när det börjar bli vår och trädgårdssäsongen börjar känns det tufft, Bozzen var min "hjälpreda" och kompis ute i trädgården. Han älskade att hålla koll på sin matte från sin favoritplats under kaprifolen eller under äppelträden.
Kanske kan jag lära upp Faxe som ny hjälpreda... om han bara förstår att man inte behöver vara rädd för sin egen skugga ska det väl kanske gå ;)

Denna bild på Bozzen är en av mina favoriter. Han kunde se och njuta av stort som smått... en utblommad maskros...hmmmm.. luktar den nåt´ tro...?

Torsdagen den 18 mars 2010

Livet börjar så sakta återgå till det normala. Bozzen har lämnat ett stort tomrum efter sig men livet går vidare. Kattungarna är nu drygt två veckor och de börjar  så smått utforska världen omkring sig.
Den lille cremegossen är tickad precis som sin pappa och han har så där härligt stora tassar... Det är något helt speciellt med de där cremegossarna! De har ett extra sött uttryck och om man hade större hus skulle man säkert behålla fler av dem...

Torsdagen den 4 mars 2010

Förlusten av Bozzen är fortfarande tung att bära, men jag har fått en riktigt rejäl överraskning... För drygt 14 dagar sedan tyckte jag att Gilda såg lite väl rund ut om magen men tänkte inte mer på det eftersom hon ju gått på p-piller. Men dagarna gick och magen blev ännu större.... och gick i vågor... någon låg därinne och sprallade!  I förrgår föddes de små, en creme gosse och en blåsköldpadd flicka.  Verkligen tvära kast mellan liv och död... man prövas verkligen som uppfödare. Den nyblivne fadern är Higgins.

Idag har jag hämtat hem urnan med Bozzens aska. Till sommaren ska jag göra i ordning en liten plats under kaprifolen där han ska begravas. Idag fick jag även svar på obduktionen av Bozzen, han var helt frisk... Man hade alltså inte kunnat hitta något som förklarade hans plötsliga död. Jag pratade med veterinär Torkel Falk som gjort flera HCM tester på Bozzen och han sa att Bozzens hjärta var helt friskt, även hans njurar, lungor och övriga organ. Det enda man eventuellt kunde spekulera i var om det var en så kallad akut och tillfällig rytmrubbning som orsakade ett hjärtstillestånd eller möjligen en blödning i hjärnan. Inget av dessa två tillstånd är genetiskt så det är ju en tröst i allt elände.

Men nu har ju Bozzen blivit farfar och det piper inne i lådan, livet går vidare.

Torsdagen den 25 februari

Att skriva bakom en slöja av tårar är inte lätt. Min underbare, älskade gosse Bozzanova finns inte mer. I lördags fyllde han fem år, dagen efter hittade jag honom död. Det sägs ju att sorgen består av fyra faser; chock, förnekelse, bearbetning och nyorientering. Helt klart befinner jag mig fortfarande i fas ett.
För två helger sedan blev lilla Mirakel Best in Show och glädjen gjorde att jag blev varm i hela kroppen.
En vecka senare exakt, dog Bozzen. Att kastas så abrupt mellan dessa känslor, svindlande lycka och djupaste sorg, är nästan mer än man klarar av.
Bozzen var en frisk katt som genom åren testats och undersökts för allt man kan tänka sig. Hans död är verkligen en riktig chock. Jag var inne hos honom på seneftermiddagen och tittade till, han hade en liten hona hos sig, lilla Liza. Jag konstaterade att det behövdes fyllas på sand i lådan och åkte till ICA. Några timmar senare när jag gick in till dem hittade jag Bozzen död och lilla Liza som gick oroligt runt och skrek. Fasansfullt.
Nu väntar jag på svar om vad som orsakat hans död, den preliminära orsaken är hjärnblödning.
Han ska begravas under kaprifolen där han älskade att ligga och spana.

Varmt tack till alla mina underbara arbetskamrater för ert stöd, och till alla er andra Eta, Ulrika och Conny, Lena, Anna, Sture, Pia, Mio med flera...

Tisdagen den 5 januari 2010

Åhh vad kallt och blåsigt, bäst att hålla sig inomhus. Kissarna ligger i drivor framför kaminen och matte lavar in ved för glatta livet.

Igår var jag iväg med Higgins och Liza och tog blodprov, s.k rabiestiter. Nu hoppas jag på att deras pass snart är i ordning så vi kan ställa ut i Danmark också.

På bilden lilla Mirakel, eller Mysan som hon också kallas. Nu hela tio veckor och en riktig tjockis, men hon busar så mycket med Ninnis att aptiten är på topp hela tiden. Kollade hennes vikt idag igen, hon väger 1440 g och är 10½ vecka. Tänk om gammelgammelmormors gener slagit igenom på denna lilla sötnos! Filippa var en STOR katt, inte bara tjock utan en riktigt stor hona...nu blev jag tårögd.. saknar underbara Filippa så  ( se Filippa på bild i Fotoalbum i menyraden)

Tisdagen den 24 november

Idag har vi haft besök av en djurskyddsinspektör eftersom jag ansökt om tillstånd enligt § 16. Har man tre kullar eller fler på ett år måste man ha tillstånd, likaså om man har tio vuxna katter eller fler. Det blev en ingående intervju där jag fick redogöra för hur jag drev min avel, vilka kunskaper/meriter jag har, vilka veterinärer jag anlitar med mera. Därefter en rundvandring i huset, inklusive Bozzens lya.  Jag passde på att fråga om hon hade några tips på om jag kan förbättra något här hemma för katterna och fick till svar "Nej, bättre än såhär kan nog inga katter ha det!"   Det är ju riktigt roligt att höra!

I dag har det varit sol och fint väder, Bozzen och Faxe har varit ute på altanen en god stund och umgåtts.

Lilla bebisen Mirakel växer så det knakar.. stor och tjock och bastant är hon. Jag vägde henne i fredags på 4-veckorsdagen och då visade vågen på 505 gram.

Tisdagen den 17 november

I går på jobbet fick jag en röd ros av en patient... det värmde så gott. När jag kom hem och såg min lilla, lilla underbara babyflicka tänkte jag att här måste jag ta en bild på den fina rosen och min söta bebis. Jag är så nöjd med bilderna, jag vet ju att om bara en dryg vecka kommer inte lilla Mirakel att sitta så stilla och posera!

Fredagen den 13 november

Åh vad tiden rusar! Idag fyller vår lilla babyflicka 3 veckor. Hon väger in på 430 gram och är alltså en riktigt stadig tjej   Mamma Gilda är en så duktig mamma, mycket uppmärksam mot sin lilla dotter. Gilda övervakar strikt när matte flyttar på hennes bebis för att fotografera henne. Helst vill hon vara nära sin bebis hela tiden och här fick hon också vara med på bild!
Jag har haft mycket omkring mig den senaste tiden och flera helger på rad har jag antingen jobbat eller varit iväg på utställning. Men jag är ledig på söndag och måndag så kanske jag lägger in ett fotoalbum på lilla Mirakel då. Hon är redan van vid mattes kamera och än så länge poserar hon snällt, men om några veckor kommer hon inte att sitta stilla utan ha fullt med spring i benen

Måndagen den 2 november

Oj vilken helg, vi har varit på utställning med Bozzen. Jag ordar inte vidare om det här utan hänvisar till sidan Utställningar 2009... läs och förundras

Vår nya lilla bebis är nu hela 8 dagar gammal. Hon har öppnat ögonen, börjat kunna hålla upp huvudet och tar stappliga steg. Men det är lite svårt att ta sig fram när tjocka magen släpar i...  Denna lilla blå flicka har ju obegränsat med mat eftersom hon inte har några syskon. Likheten med storebror Jamie från förra kullen är skrattretande, knubbig och mullig och bara helt underbar!!
Hennes namn skall ju börja på bokstaven K och jag har funderat så på vad hon ska heta. Men nu har jag bestämt att hon ska heta S* Jazzin´ Kind of Miracle. Det första jag sa när jag såg henne var " Vilket litet mirakel, en BLÅ hona.. äntligen!" Senast vi fick en blå tjej var för snart 10 år sedan när Bessie föddes, efter det har det "bara" blivit antingen paddor eller pojkar.
Jag har bestämt att hon ska få stanna hos oss och föra vidare linjerna efter mormors mormor Filippa...

Söndagen den 25 oktober

Nyblivna mamma Gilda får vila tillsammans med sin lilla dotter och slippa mattes kamera idag:)

Fotomodell idag är Mattes Prins Nr 1, Faxe...
Att ligga och gona sig framför kaminen är favoritnöjet nu när altanen bara bjuder på regn och rusk.

Matte själv har fått en liten släng av influensa, eller en reaktion på vaccinationen, och är hemma och kurerar sig. Vilken tur att man har kissarna som sällskap


Jag kommer att lägga upp en ny bok om Gildas nya bebis så snart jag orkar, tills dess får ni passa på att njuta av bilderna på hennes förra bebis innan jag suddar dem....

Lördagen den 17 oktober

Nu är det kallt, blåsigt och blött ute och vi har börjat elda i vår kamin. Kissarna tycker det är jätteskönt att ligga på golvet framför den goa brasan och mysa. Inte flyttar de på sig heller när matte behöver gå förbi... man får försiktigt kliva över en hel flock med gosiga, mulliga nallekissar... de ligger på rygg med blottad mage, kisar lite lojt på sin matte...
Alla kissarna mår bra, om några veckor är det dags för utställning igen. Tills dess tar vi igen oss!

Måndagen den 5 oktober 2009

Ännu en utställningshelg och matte är i vanlig ordning helt slut! Var gång lovar jag mig själv att bara anmäla en dag, men så blir det att man ändå "passar på " när det är en utställning i närheten av hemmet. 

I lördags var Bozzen och lilla Ninnis med. Bozzen fick en fin bedömning av domare Per Hilfling-Olesen och fick sitt 7:e CACS. Lilla Ninnis var ju på sitt livs första utställning och tyckte att allt var sååå spännande. Domare Glenn Sjöbom tyckte att hon var en av de snyggaste britter han sett på länge och han hade svåra kval vid nomineringen... men det blev en liten nakenkatt som blev hans bästa ungdjur (vissa i publiken höll inte med :)

I söndags var Bozzen med igen och träffade domare Lotte Borch, hon tyckte att han var en riktigt, riktigt fin brittkille, så snygg och manlig i kroppen trots att han är fertil och är intresserad av flickor, härlig päls och UNDERBART huvud... Hon gav honom sitt cert (CACS, det 8:e i ordningen)  och nominerade honom till panelen och gav även honom sin röst i panelen, så gjorde även en domarelev men de räknas ju inte.. de två andra domarna röstade på en nakenkatt som ju alltså blev BIS hane. Men återigen, många i publiken tyckte att den stora Brittkillen var något alldeles extra och trodde att han skulle ta hem det. Men matte är SÅ stolt över Bozzen, han är så proffsig på utställningar och är snäll och go och visar upp sig snyggt!

Jag hade även med Aurora som ju varit hemma och varit mammaledig ett bra tag. Hon träffade domare Glenn och fick en riktigt bra bedömning! Fint huvud,BRA haka, härlig look, underbart cobby och fantastiskt fin pälskvalitet och färgfördelning. Hon fick sitt cert men förlorade nomineringen till en tjusig brun burmatjej.

Sedan var ju lilla, söta babyflickan Ninnis med igen... men hon var så trött att hon i stort sett sov sig igenom hela dagen. Uppe hos domare Lotte satt hon och blundade eller kisade med trötta ögon... Hon fick en fin bedömning men en kommentar om att ju britten ska ha stora runda öppna ögon... Matte fick förklara att det nog var mattes fel som ställde ut denna lilla baby två dagar i rad... Ninnis förlorade nomineringen till en annan liten brittbaby som för dagen var pigg och vaken :)

Nu vilar vi oss några veckor innan nästa utställning i Göteborg.

Måndagen den 21 september

De två fina kissarna Dinah (Jazzi)  och Duke ( Morris) söker fortfarande ett nytt hem! Se länken längst ner i menyraden. De har båda just varit hos veterinären och fått sin årliga vaccination.
Någon har erbjudit dem ett hem som stallkatter men det tycker både matte Jennie och jag känns lite fel...  Det är två lugna och gosiga katter och de hade säkert trivts bra både hos en familj med barn men även hos någon äldre person som är hemma och myser med dem hela dagarna.
Vi hoppas att vi snart hittar ett nytt hem till dem, barnens allergi blir värre och det börjar bli lite akut.
Tveka inte att kontakta mig eller matte Jennie om ni har funderingar angående dessa två "nallekissar"!

På bilden tar Morris en liten tupplur

Tisdag den 1 september 2009

Varför har Ninnis så märklig frisyr...? Jo idag har matte fått ett riktigt gott skratt. En kvarglömd tetrapack med vaniljsås på altanbordet, två små matglada kattflickor... och detta är vad matte får se en stund senare.. Kolla in på sidan fotoalbum, och så hoppas jag snart kunna lägga in videofilmen (just nu fungerar inte den funktionen  )
Liza och Ninnis har suttit på golvet under den droppande paketen med vaniljsås och gapat som två fågelungar...mycket hamnade ju i frisyren som nu har torkat i en besynnerlig punklook. Knasiga, underbara kissar!!!

Söndagen den 30 augusti 2009

I morgon är min semester slut... SUCK... jag vill inte börja jobba ännu. Kanske kan man få någon slags dispens när man har en stor igelkottfamilj att se efter? Och alla kissarna som ju nu vant sig vid att ha matte hemma! Det har på alla vis varit en underbar semester, mycket pyssel med småsaker och så att få umgås med sina härliga katter. Men nu stundar allvaret. Jag hoppas att jag snabbt kan ställa om från min smått löjliga "kattröst" och "igelkottsröst" till att prata som en normal människa... Varför pratar man så med djuren, någon slags töntigt bebisspråk?  Jag vet att jag inte är ensam om det, har hört folk på kattutställningar som nästan är värre än jag!

Lilla söta gräddkolan Ninnis är så festlig. Vilken aptit hon har sen´ .. kollade hennes vikt igår... 1600gram!  Higgins är så förälskad att han nu sjunger långa arior om nätterna... inte poppis hos matte! Ninnis har nu blivit kompis med Liza. De första dagarna var Liza lite väl tuff mot den lilla nya men nu leker de jättefint och de sover tätt intill varandra.

Måndagen den 24 augusti 2009

Äntligen är hon här, vår lilla gräddkola Ninnis!! Så underbart söt och så full av självförtroende. Inom ett dygn har hon bott in sig fullständigt och alla de vuxna katterna har fått sig ett litet morr och väs...  Higgins är helt förtrollad av denna lilla skönhet men hon har givit honom en rak höger över nosen "Stick grabben, jag har inte tid med dig nu!"  En mycket tillintetgjord Higgins med stukat självförtroende gav matte en frågande blick... "Sa du inte att detta var MIN tjej..?!"  Higgins hjärtat, vänta du... det kommer 
Än en gång, tack Eta...hon är HELT UNDERBAR!

Fredagen den 21 augusti

Åhh vad det händer mycket på min semester, hur ska jag hinna med att börja jobba snart igen..?!

I onsdags hade jag flera av mina goa arbetskamrater på besök med fika och "igelkott-skådning". Det blev mycket lyckat på alla vis. Ny skådning för de som inte kunde komma i onsdags blir den 30:e! Mina igelkottar blir bara fler för var dag... idag räknade jag till FEM små bebiskottar! Jag har alltså ett okänt antal vuxna kottar, fem "tonårskottar" och fem små bebiskottar... milde tid!

Nu till helgen skall jag åka iväg och hämta hem vår nya lilla tös, den helt bedårande lilla "Ninni". Sötare än en gräddkola är hon den lilla! Undrar vad Higgins kommer att tycka om henne... jag tror han blir mycket förtjust

Onsdag den 12 augusti

Tack alla som hört av sig angående Gilda, era hälsningar har värmt gott!  Jag kan meddela att Gilda nu mår prima igen. Efter att ha fått en kur antibiotika och mycket extra omsorger är hon nu som vanligt igen. Om kvällarna är hon ute på altanen med bästa kompisen Aurora och jagar nattfjärilar. På bilden är halva flocken kissar mycket fascinerade av grannens katt som helt fräckt hoppat upp på vårt trädgårdsbord... vilken fräckhet! Från vänster räknat sitter Liza, Aurora, Gilda, Higgins och Faxe.

Idag fyller söta tjejen Daisy 6 år, tänk vad tiden går! Det betyder att vi nu bott här i sex år, lilla Daisy och hennes syskon kom till världen strax efter flytten hit.

Tillökning har skett i min underbara igelkottfamilj! Idag fick jag en smärre glädjechock över att se två små mini-igelkottar vid altanen. Storleksmässigt något större än hönsägg, de kom knallande på små stadiga ben. Se filmerna på vår trädgårdssida, det sötaste man kan se!!

Sist men inte minst... vi ska få tillökning i kattfamiljen också!  Äntligen, äntligen... en underbar liten cremetjej!  Så framöver kommer det förhoppningsvis att bli flera kullar med "bara" cremekissar  ( även utan spöktecken :)  Stort och varmt tack till Eta för förtroendet att få välkomna lilla Tindra i vår familj! Denna lilla vackra cremetös har verkligen tindrat sig in i hjärtat... Om några veckor kommer hon hem till oss!

Söndagen den 2 augusti

Glädjen över nya små brittbebisar kan så snabbt bli sorg och förtvivlan.  Gilda fick inatt två bebisar, de såg friska och starka ut. I morse låg de båda döda. Jag kan så här i efterhand inte dra mig till minnes något som helst som skulle tyda på att något var fel, varken med Gilda eller hennes dräktighet.  Gilda mår väl efter omständigheterna, emmellanåt ropar hon och går och tittar där bolådan stod.  Min lilla hjärtetös!!  Det mest troliga är att bebisarna drabbats av en pågående infektion i livmodern. Gilda har ikväll fått sin första antibiotikados. Vilken tur i oturen att jag är hemma nu och kan passa henne riktigt noga. Ikväll har Gilda ätit en portion med extra goda bitar i gelé så jag tror inte att hon egentligen mår så dåligt.
Till er som väntade på en liten bebis ur denna kullen; jag planerar att para om Gilda med stilige Jo-Jo igen, det var ju egentligen så det var tänkt från början.
Nu ska vi gå och lägga oss tidigt ikväll hela familjen...


Tack Ulrika för stöttning och goda råd!

Lördagen den 1 augusti

Idag är det dag 67 på Gildas dräktighet och som jag trodde så har förlossningsarbetet satt igång. Slemproppen har gått och lilla tösen krafsar och bäddar i sin bolåda. Fortfarande är jag osäker på antalet ungar, hon är inte så tjock men ändå lika stor på båda sidorna. Dock har jag bara sett sprallande på ena sidan... Ska det bli en liten ensam en igen..?

I väntan på kisebebisar har jag filmat mina igelkottar igen. Kolla in två nya filmer på trädgårdssidan!

Snart måste jag för att få plats på hemsidan ta bort alla bilderna på Auroras bebisar, de har ju flyttat sedan länge och nya familjerna har fått alla bilderna på CD.

Nu får jag sätta mig hos Gilda igen...

Jag uppdaterar så snart det hänt något!


Tisdagen den 28 juli

Gildas mage har börjat växa lite mer nu, jag tror det kommer bebisar på lördag. Förra gången kom bebisen på dag 67 och jag inbillar mig att det blir samma denna gången. Åhhh så spännande... kan där vara en liten cremetös?????

Sedan har jag fått en smärre chock vad gäller min/mina igelkottar. Det är inte en igelkott, eller ens två..... De är fem stycken!!!!  OJ.  Undrar om de är en kull med syskon, de är ungefär lika små. Under alla omständigheter har plötsligt matkontot stigit i höjden!!

Om två dagar börjar min semester, vilken lyx att få vara hemma med katter och kottar och goda vänner!!!!!

Måndagen den 20 juli

Så har vi varit på ännu en utställning, det finns inte ord för att beskriva hur trött man är efter två hela dagars utställande. Man är helt slut! Och man betalar för det...  Men så är det ju så väldigt roligt också! Man träffar en massa gamla vänner och en del nya, ser underbara katter och sist men inte minst, man får visa upp sina egna underbara kissar!
Denna gången var det Bozzen och hans son Higgins som skulle visas upp. Vilka underbara gossar att ha med! Lugna och snälla och supercoola. Bozzen som ju uppför sig stolligt i sin bur, dvs han river ner inredningen och drar tyget över huvudet, men uppe hos domaren är han ett superproffs!!  På lördagen skrev domaren på Bozzens bedömning  "Very attractive gentleman" 

Och lille busprinsen Higgins då.... hemma far han ju ofta runt som ett jehu och jagar tjejer, flugor, solkatter, dammråttor, bollar eller annat. Som matte var jag lite bekymrad för om denne lille charmige tonårskille skulle klara att sitta stilla på domarens skrivbord... Men det gick galant!! På lördagen tittade han sig intresserat runt på domare Nurits alla saker på bordet, sedan kröp han intill henne och gosade helt hämningslöst!  Han fick en mycket fin bedömning och superlativen haglade; "very promising, so sweet, relaxed boy"  dessutom fick han ett stort hjärta ritat över hela bedömningssedeln, samt fyra "stickers", tre stjärnor och en tårta, för att fira att han minsann i samma veva tog titeln CHAMPION!!  


Dagen efter var det i stort sett samma procedur fast hos andra domare. Bozzen träffade domare Nemcova och hon berömde hans päls och hans snygga huvud och hans underbara temperament ( men matte fick lite bakläxa för att svansen var lite fet...) Så nu har Bozzen hela 6 stycken CACS.  Det behövs 11 stycken för att få den allra högsta titeln  "Supreme Champion". Men vi har ju ingen brådska, grabben är ju bara 4 år så vi tar det med ro!

Lilleman Higgins fick träffa domare Eiwor på söndagen. Eiwor är en av de mest erfarna domarna och hon dömer alla raser så att ha henne som domare är alltid lite extra spännande! Higgins körde dock samma charmoffensiv som dagen innan och det gick hem! Han började buffa på henne när hon skulle skriva så hon sa "ta honom så jag kan skriva"!  Han blev alltså lite för närgången där... Men så mycket beröm han fick!!  Hon menade att ALLT är perfekt och var särskilt intresserad av hans jämna fina färg! Vi pratade om det här med tickat grundmönster och hon gratulerade till en fantastiskt fin randfri cremekatt. När det sedan kom till nomineringer var det 6 st supersnygga hanar framme, en abessinier, en bengal, två ocikatter, en cornisch rex och så lille Higgins då.. I tur och ordning valdes alla uton Higgins och Bengalen bort. Nu var det ju så att hade Higgins varit i "full päls" hade han blivit nominerad... såååå nära, såå nära. Men den vackra bengalen vann. Men domare Eiwor sa att Higgins har enorm potential och hon vill gärna se honom om ett år när han utvecklats lite mer  
Ja så är det ju att vara britt.... det TAR tid att bli färdig. Alla ni som har en tonårig britt och ställer ut... bli inte alltför ledsna om det inte går bra i början! De små smala kissarna av andra raser föds "färdiga" och är mer harmoniska i kroppen från start. Men PASSA er för en britt som fått växa på sig lite!!!

Till sist men sannerligen inte minst;  Store, underbare Faxepojken fick en JÄTTEPOKAL i "marmor" och "guld"  för han har blivit Årets Katt 2008 i Skånes Kattklubb..... Han är ju dessutom Årets Bästa Creme i Brittringen 2008....

Matte är såååå stolt över alla sina fina pojkar!!!!

Söndagen den 12 juli

Alla mår bra, katterna tycker nog att det är skönt nu när värmeböljan är över. Gildas mage är fortfarande inte så stor, det blir nog max två bebisar.
Bozzen fick sig ett bad igår eftersom han ska på utställning nästa helg. Han protesterade lite och försökte rymma från badkaret ett par gånger. Men nu är han så fin och luktar så gott! Han gillar att bli kammad och ompysslad med så jag tror att han förlåtit sin matte för det hemska badet
Higgins ska ju också med på utställning men han behöver bara lite torrschampo denna gången.

Vår lille igelkotte har fastnat på film och finns nu att beskåda på trädgårdssidan!

Onsdagen den 1 juli

Vi har fått en så vacker bild på Daisys syster, den vackra och helt underbara Dixie!  Så henne vill vi gärna visa upp på första sidan ett tag   Dixie bor hos Anita Sundh som har S* Papadinos uppfödning. Tack Anita!!

Tisdagen den 30 juni

Vilken värme...varken matte eller kissar klarar av att vara ute någon längre stund. Framåt kvällen däremot njuter vi av vår underbara altan. Då kommer igelkottarna fram och allehanda små flygfän som kissarna älskar att jaga. I går fångade Liza en tjock, stor mal som hon åt upp... usch så äckligt... hon fick ingen godnattpuss av matte
Sedan har jag fixat en liten plastbalja med vatten och leksaker i till katterna. Det är svalkande underhållning för de små älsklingarna, se videofilmerna om vattenlek.
Goe Bozzen har fått vara med matte ute i trädgården och hållt sällskap. Han har fått gå lös, förra året fastnade han ju i sin lina under altanen! Han är ju så försiktig att han går max 5-10 meter ifrån sin matte. Han roar sig med att göra höga skutt på gräsmattan, smyga i häcken, tugga gräs och relaxa i skuggan under mattes solsäng. I går hjälpte han till att vattna och fylla på fågelbadet samt kollade när matte rensade lite i rabatterna. Att få gå lös innebär dessutom en liten bonus för Bozzen. När han kallas in går matte igenom pälsen mycket nogrant och kollar efter fästingar. Speciellt noga kollas öron, mage, ben, ljumskar, rumpa, "juvelerna" och ansiktet. Bozzen njuter av all uppmärksamhet!!
Nu närmar ju sig semestern så smått och då blir det mycket trädgårdsarbete för  matte, tur man har Bozzen som hjälper till...

Tisdagen den 23 juni

Vi har fått en ny familjemedlem, nej det är inte en ny kisse.... men väl ett stort, vackert fikonträd  Läs mer på trädgårdssidan.
Gilda har nu fått "hallontuttar" och är helt klart dräktig, dock är hon inte det minsta tjock så det kan tänkas att det bara är en eller två bebisar. Higgins har nu börjat uppvakta Liza, 7 månader. Han har tydligen fått smak för det här med brudar!
Liza är nu i sin "fulålder"... visst är hon söt det lilla knytet men nu har öronen skenat iväg och nosen likaså. Men hon blir säkert fin när allt kommit på plats
Se bild på henne i fotoalbumet.

Måndagen den 15 juni

Här händer inte så mycket just nu och det innebär att matte får lite vila innan nästa gäng bebisar anländer :)  Liza är en hemsk mattjuv och matte får ofta äta sina skinksmörgåsar utan skinka... Häromkvällen hade Liza kletiga öron... matte undersökte det hela och upptäckte det att i vasken stod en nu kliniskt ren plastburk Wienernougatglass. Matte fick tvätta bort torkad glass från lillans öron.
Vad mer... jo vi har anmält till utställningen i Osby i juli. Vi får passa på innan bebisarna kommer för då är det inte så lämpligt att ställa ut.

Onsdagen den 27 maj 2009

Vilken kille.... S* Jazzin´ Higgins High Flyer.... han fyller 1 år..... han blir hög på kattmynta... och sist men inte minst... han har haft heta möten med Gilda!! Matte hade ju helt andra planer för Gilda, men nu får ju de ställas in. I ett huj fick matte en tid för att göra en hjärtundersökning på Higgins, den var helt ua som väl är. Idag kom så svaret om hans blodgrupp, han är en B katt, tack och lov!!  Vi passade också på att kolla förekomst av antikroppar för sjukdomarna FeLv och FIV, det var också utan anmärkning. Så det känns ju lugnande!! Mattes nervsystem kan sluta dallra! Men matte hade tänkt sig ha lite bebisledigt ett tag , ligga i solstolen på sin semester och smutta på lite vitt vin.. Men det blir nog små brittbebisar här precis lagom till mattes semester. Tänk så praktiskt ändå, att ha kissar som planerar ens hela semester!

De små gossarna Isaac (Pelle) och Jamie (Nalle) har det fint i Eslöv och håller på att lära känna varandra, kul med en kompis!  Store gossen Isidor (Bamse) busar på hos husse och matte i Åstorp, några krukor har åkt i golvet...  Tack för alla rapporter, det är så roligt att höra att ni har det bra!

Vi har även fått mail från matte till gossen Halifax i Göteborg. Halifax är en riktigt kraftig gosse på 7,5 kilo redan, jösses!! Lik sin halvbror Faxe   Brorsan Higgins väger "bara" 4,8 kg. Men det är ju så att britten är en medelstor till stor katt. Halifax får väl sägas höra till den stora varianten! Men det är nog läge att börja med ett annat foder till honom nu

Vad mer är nytt... jo någon har kissat i mattes tofflor ute på altanen... Kan det vara Bozzen... eller Higgins?? Matte uppskattade det inte så mycket i varje fall, fast jag väljer att se det som en kärleksförklaring ("det här är min mattes tofflor, våga inte röra dem någon"!)

På bilden äter Higgins kattmynta, jättegott... och så blir man så sprallig i kroppen

Tisdagen den 19 maj 2009

Idag har lille söte Jamie flyttat till sin nya familj, lite knep det i hjärtat när han åkte... Men nu kan vi leva "vuxenliv" här hemma igen, gardinerna kan komma upp, riktiga blommor i fönstren igen och dörrarna ut till altanen kan stå öppna. Men redan har planerna för nästa kull börjat smidas.... Vid nästa löp ska Gilda få åka till sin fästman Jo-Jo igen, de trivdes ju så bra tillsammans och det blev ju en så fin bebis! Kanske kan de trivas lite extra tillsammans så det blir fler än en bebis nästa gång
Nu önskar jag lycka till med er nye lille familjemedlem till Lena och Åke, jag ser fram emot rapporter om hur det går för Pelle ( Isaac) att få en liten kompis!

Söndagen den 17 maj 2009

Så är den stora dagen här.. lilleman Jamie fyller 12 veckor idag. Så fort tiden har gått... I fredags var han hos vår veterinär Sven och fick sin vaccination och sitt mikrochip samt blev besiktigad. Allt gick fint och Jamie tittade med sina stora ögon runt i rummet hos snälle farbror Sven. Han undrarde hur i hela fridens namn man kunde skiljas från en sådan sötnos....
Lille Jamie har lärt sig ett och annat busknep av Liza. Hon är ju expert på att stjäla mat... i fredags hoppade Jamie upp på soffbordet och tog en ostbåge. Den sprang han runt med i munnen och morrade om någon kom för nära, det var ju hans byte!
På tisdag flyttar Jamie hem till sitt riktiga hem, till kompisen Pelle ( Isaac)  och matte Lena och husse Åke.
Det är alltid lika roligt att lämna en ny familjemedlem till några som längtat så :)  Lite tomt blir det ju i början, alla små tar ju plats i hjärtat!  Men det blir ju mer tid över för de stora kissara.  Och helt utan bus blir vi inte här hemma...  I förrgår kväll busade Liza med Higgins vid gardinen i vardagrummet medan matte kopplade av framför TV:n.  Plötsligt hördes kvävda gnäll.... Liza hade lyckats krypa in i gardinfållen och satt fast ordentligt med hela kroppen så när som på baktassarna och svanstippen stack ut i andra änden...  Åhh nej!!! Matte gav sig inte tid att hämta en sax, katten hade panik och nästan matte också... med en moders övernaturliga krafter när ett barn är i fara slet matte upp tyget med bara händerna. Ut kom en ganska chockad liten Liza. Matte fick nu lägga till på sin "Att göra lista"  Fålla om gardinerna!

Sedan kan jag meddela att vi nu åter har en fungerande e-post, härligt!

Söndag den 10 maj 2009

Ledig dag, strålande fint väder med sol och fågelsång. Frukost på altanen med kissarna.. och lille Jamie gossen... Då känns livet ganska fint   Jag passade på att filma Jamie då han upptäckte allt spännande ute på altanen. Tänk att han ska flytta om en vecka.... jag vet hur mycket ni längtar Lena och Åke!! Jag vet också att han kommer att få det bästa möjliga hem hos er och lille Pelle ( S* Jazzin´Prince Isaac Bluebear ) Men lite kniper det allt i hjärtat över tanken på att han ska lämna sin uppfödarmatte... Men jag har ju filmerna kvar att titta på

Lördagen den 9 maj 2009

I dag har lille Jamie varit en sväng ute på altanen igen, det blir så fina bilder i naturligt ljus så jag fick ju passa på att fotografera den lille... Snart flyttar han ju....min lille sötnos!
Min e-post strular fortfarande. Det är rena moment 22.... Mitt lösenord till e-posten har raderats, likaså mitt lösenord för att logga in på Telias sidor för att beställa ett nytt lösenord.... Så.. för att beställa ett nytt lösenord ska jag logga in med mitt gamla..som inte gäller... Efter ett par frustrerande samtal till supporten kommer det nu att skickas två nya lösenord via vanlig post... Det är inte utan att man känner sig lite avskärmad från yttervärlden.
Lite nya bilder inlagda på Jamies fotoalbumsida

Fredagen den 8 maj

Något datasnille är jag inte.... När jag vårstädade min dator fick jag även ominstallera min e-post. Jag tänkte även lägga in spärrar mot oönskad e-post, jag är inte intresserad av varken manliga potenshöjande tabletter eller att delta i något lotteri i något avlägset land i "Tjottahejti". Men på något vis har jag lyckats spärra mig själv.... jag kan inte ta emot eller skicka e-post då min egen adress är nu klassad som icke önskvärd...SUCK..  Jag har jobbat flera dagar i sträck så jag har inte kunnat ta tag i detta lilla men irriterande probem. Så om ni skickat någon e-post till mig och inte fått svar så vet ni nu varför
Men alla kissarna mår prima. Jamie blir sötare för var dag som går... hur är detta möjligt?? Snart ska han ju flytta till sin nya familj så jag gosar så mycket jag bara hinner med den lille älsklingen.

Lördagen den 2 maj 2009

Nu är äntligen datorn fixad, efter en del huvudbry.
Alla kissarna mår bra men just nu har Higgins kommit in i värsta hormonåldern. Att söta Gilda så smått börjat löpa gör ju inte saken bättre!  Higgins gapar och skriker, låter som en and i sjönöd... Det finns inga öronproppar som hjälper kan jag berätta!
I morgon söndag fyller lille Jamie 10 veckor. Tänkte ta med honom ut på altanen och ta lite bilder, snart ska han ju flytta.....

Tisdag den 28 april

Idag har jag fått nog av min allt segare dator, den ska uppdateras... eller ominstalleras. Jag vet inte hur lång tid detta tar men det kan vara så att jag inte har tillgång till min dator, hemsida eller mail på ett tag. Under tiden min dator vårstädas får ni en ny bild på Jamie att titta på, denne lille gudasöta gosse är nu nio veckor gammal! Det är mycket bus med Liza... Hon är dessvärre inget bra föredöme för lille Jamie... igår stal hon ett nyöppnat paket med Valnötsrökt Lönnebergaskinka och drog ner på golvet. Matte var ju inte så trakterad av hårig och dammig skinka så alla kissarna fick dela på hela paketet... ja alla utom Jamie, han satt vid sidan av och tittade förundrat på...

Måndagen den 20 april

Idag har Jamie varit hos vår favoritveterinär Sven och fått sin första vaccination. Jag är ju lite van vid Jamies "söthet" men farbror Sven fick ju en smärre chock.... " Oh milde tid, vilken söt liten person!!" Ja visst är han... matte kan bara hålla med! Innan vi vet ordet av ska han ju flytta hem till sin nya familj hos Lena och Åke och minsann återförenas med sin stora buskompis Isaac (Pelle)
Självklart saknar man de små liven när de flyttar. Men man får samtidigt möjlighet att piffa till lite här hemma... hänga upp gardinerna igen... ställa blommor i fönstren... och inte minst ägna sig massor åt de gamla kissarna!
Jag träffade både Isaacs och Isidors nya familjer i Malmö i lördags och fick en rapport om hur det går. Det går fantastiskt, det är ju två Aurora söner och de vet hur man skaffar sig uppmärksamhet. Så jätteskönt att höra att gossarna och ni trivs med varandra!
Jag träffade också Liselotte som är matte till lilla sötnosen Vilma ( Happy, syster till grabbarna H; Higgins, Harry, Henry och Halifax)  Det går vilt till hemma hos dem, Vilma är som sin mor Aurora, vän och skön som en liten älva till utseéndet.. men rackarns vad hon kan busa!!!! Kolla in de nya bilderna i fotoalbumet.... ett gott skratt fick man ju. Men lite dåligt samvete fick jag allt.... Liselotte ville ju ha en britt eftersom de är så lugna och lite stillsamma... Jag undrar om extrem busighet kan räknas som ett dolt fel....? Men jag tror inte Liselotte vill byta bort sin lilla tös... det är ju trots allt en viss charm i att vakna mitt i natten av att få en plaskblöt skinnmus i ansiket

Söndag den 19 april

Vilken helg! Vi har varit på utställning i Malmö både på lördag och idag söndag. Man är ju helt slut.... Det är jätteroligt att ställa ut sina katter och träffa alla goa "kattmänniskor", alla lika tokiga som en själv... MEN vad trött man är efter två intensiva dagar.
Jag har haft med Bozzen och Higgins. Higgins har ju gjort debut i vuxenklassen i och med att han fyllt 10 månader. I går orsakade Higgins lite ståhej med sin teckenfria päls då domaren fick för sig att så kan man ju inte se ut.... vad är nu detta för en färgvariant... han är nog tickad och alltså inte godkänd... Men efter att två andra domare tittat på Higgins och förklarat att så ser en solid creme ut som har tickat grundmönster, så fick han en jättefin bedömning av domaren! En mycket lovande gosse med fantastiska ögon, kropp, päls, svans, öron och temperament
För Bozzen gick det inget vidare igår, domaren tyckte att han var urfälld och hade markerat nosparti.... så det blev inget certifikat.
Blå gossen Hurricane Henry, bror till Higgins, fick en fin bedömning men förlorade certifikatet till en hane som var äldre och mer utvecklad. ( Men förra gången han ställdes ut blev han ju faktiskt bäst av 13 britter!!)

Idag, söndag, gick det ju mycket bättre för Bozzen! Dagens domare tyckte att Bozzen var en underbar representant för rasen och gav honom en lysande bedömning, samt beröm för hans fina päls.... Tänk vad en natts sömn kan göra för en kisse.... 
Higgins fick  en fin bedömning av domaren idag och det var nära att han blev nominerad till Best in Show, en mycket lovande gosse med härlig typ. Higgins som ju är lite av en högljudd hormonstinn yngling just nu skötte sig exemplariskt på utställningen till mattes lättnad! I buren låg han lojt utsträckt och tog emot publikens beundran. Framme hos domaren var han lugn och visade upp sig jättefint.

Jag har funderingar på att anmäla pojkarna till utställningen i Hässleholm, och kanske Liza och Gilda med. Nu ska vi först hämta oss från helgen.

I morgon ska lille sötnosen Jamie iväg till veterinären för sin första vaccination... det är inte utan att matte redan börjar få lite separationsångest.. han växer ju så fort!! Han är ju så söt...

Sedan kunde jag inte motstå att lägga in denna lilla ljuvliga katt... Något såååå bedårande... lilla Nala från Applecats uppfödning. Gissa om hon fick många beundrare på utställningen...??

Torsdagen den 9 april

Igår flyttade lille gossen Isidor hem till Anne och Kalle i Åstorp. Det känns allt lite tomt här hemma nu. Den som verkar sakna pojkarna mest är lilla Liza. Aurora har gått runt och letat lite men annars mest sovit och vilat!

Idag var vi hos veterinären med gamla Bessie och Cleo. Det var vaccination och tandstensborttagning. För att kunna göra riktigt rent i munnen behövdes en liten spruta med sömnmedel. I efterförloppet kan katten må lite illa, så i eftermiddag har jag torkat små pölar med kattkräk runt om i huset. Men nu är de gamla töserna sig själv igen.

Lille ljuvlige Jamie fylller ju hela 7 veckor nu på söndag. Han har fått posera för ett påskkort idag det var precis han fick plats i ägget, han är ju en stor gosse nu, nästan 800 gram redan. Jag ska pussa honom och gosa med honom riktigt mycket, för snart har det gått 6 veckor och han ska också flytta....
Det är så roligt att se de nya familjerna glädjas så över sina nya små familjemedlemmar, men lite känns det i hjärtat när ens små lämnar en... Men nu blir det ju lite mer tid till att ägna åt de stora kissarna


En glad påsk önskar jag er alla, och en speciell hälsning till Lena och Åke med lille Isaac i Eslöv samt Anne och Kalle i Åstorp med lille Isidor

Tisdagen den 7 april

Tänk ändå vad tiden rusar iväg... Idag har gossen Isaac flyttat till sin nya familj, Lena och Åke har väntat och väntat.... Imorgon flyttar Isidor till sina nya människor, Anne och Kalle. Båda gossarna har fått helt fantastiska familjer och de är så hett efterlängtade! Det blir helt klart en spännande påskhelg med en ny liten familjemedlem
Ensam kvar ett tag till blir lille plutten Jamie som nu är 6 veckor gammal. Men när han fyller 12 veckor ska han ju flytta hem till Isaac, om inte förr så kommer det att busas i Eslöv!

Söndag den 29 mars

Nu när jag har upptäckt videofunktionen på min lilla digitalkamera får jag om möjligt ännu mindre gjort här hemma!  Vårsolen är obamhärtig och visar alla smutsiga fönster och damm överallt...  Om solen skiner i morgon tänkte jag snygga till på altanen och förbereda för säsongen... om jag hinner vill säga... måste filma lite också...

Söndag den 22 mars 2009

Idag fyller lille nallebjörnen Jamie fyra veckor, vågen visar på 500 gram.  Under veckan som gått har han lärt sig gå riktigt bra, han har börjat kissa i sin toapotta och klösa lite på sin klöspelare. Så smått har han även försökt sig på att springa men det går inte så bra ännu... det är ju fyra ben som ska hållas reda på och så dessa stora tassar  Han är en fantastisk fotomodell och poserar än så länge villigt framför mattes kamera. Kolla in dagens bilder i Jamies fotoalbum!
Annat är det med bröderna Isaac och Isidor, de far runt som jehu ELLER sover ihoprullade till en liten hög. De dagar då de villigt poserade för matte är svunna... De fyller ju snart 10 veckor och är riktigt stora killar nu, om två veckor ska de flytta hemifrån! Lilla Liza kommer säkert att sakna sina kompisar, de har så kul ihop. Liza är en kvicktänkt och smidig liten tjej som drar med sig de två bröderna på diverse upptåg, till exempel sno mattes pålägg... välta tvättkorgen och gömma sig i den... svinga sig i mattes växter...

Men jag ska försöka ta lite nya bilder på grabbarna, så ni får se hur stora de blivit.

Onsdagen den 18 mars 2009

Oj vad pojkarna växer!

Lille söte Jamie... han övar på duktigt på att gå.. inte så lätt att gå rakt fram när bakbenen glider i sidled åt varsitt håll! Men det tar sig.. han har gjort stora framsteg sedan i söndags då han fick komma ut i lekhagen för första gången. Nu har han även lyckats ta sig i sin lilla toapotta och smakat lite på sanden.. så gör ju alla småbarn, stoppar saker i munnen. När matte skulle peta bort sanden ur munnen på lille gossen då HÖGG HAN MIG I FINGRET... Han har fått tänder också sedan i söndags!  Fyra små hörntänder, stora som yttersta spetsen på ett risgryn. Men så ska han ju bli ett farligt rovdjur också   Morr....

Gossarna Isaac och Isidor har hamnat i ligiståldern nu.  Välta blomkrukor, riva ur böcker ur bokhyllan, hoppa upp på bordet och stjäla mattes pålägg ( detta under ledning av Liza :) och allt möjligt annat bus.  I kväll upptäckte plötsligt Isaac att Liza serverades något uppe på diskbänken... något som luktade sååå gott. Liza som ju är superkinkig med maten och inte lärt sig äta torrfoder ännu får en matsked våtmat blandat i sina torrisar, ikväll var det "Kyckling i gele´".
Isaac blev som tokig och kastade sig upprepade gånger mot köksluckan under höga, gälla och klagande tjut. Nu ska man ju inte belöna ett sådant beteénde... men matte är lite svag för grabben... Det slutade med att båda småbröderna fick dela på en liten portion Kyckling i gele´. Det var mycket poppis kan jag säga, tallriken slickades så ren att nästan dekoren försvann!

Det känns tufft att lämna dessa godingar nu för att åka till jobbet....

Söndagen den 15 mars

Idag för tre veckor sedan föddes en spinkig, ful och ljusrosa bebis.... Men titta nu vilken snygging han har blivit!!! Helt underbar är han, lille Jamie :)

Mamma Gilda har visst fått mersmak på det här med bebisar för hon har redan börjat ropa efter fästmannen igen. Lite väl tidigt enligt matte! Men visst ska vi försöka föra ihop Gilda och Jo-Jo igen, vilka snygga bebisar det blir!!

Sötnosarna Isidor och Isaac fyller nio veckor i morgon och de är så fulla av bus. De övar jakt, attack och smygteknik på varandra och på lilla Liza. Det dundrar i parketten när de springer. Tänk att de ska flytta om tre veckor.. oj vad tiden rusar iväg när man har bebisar!

Sist men inte minst.... STORT GRATTIS till Anna och Charlie ( S* Jazzin´ Hurricane Henry)  som i helgen varit på utställning i Varberg och gjorde stor succe´!  Ni är så duktiga båda två, både matte och "Challe" :)

Tisdagen den 10 mars

Oj vad tiden rusar... Igår var jag med gossarna Isaac och Isidor hos veterinären för den första vaccinationen. Det gick bra att åka bil, mamma Aurora satt ju med i boxen och hon är ju ett riktigt proffs! Båda gossarna charmade ju så klart veterinären.
Bägge två väger nu 1300 gram, två riktigt stadiga grabbar!

Lilla Liza har så smått börjat öka i vikt, nu är hon i varje fall över 1 kg så det tar sig. Hon var också med hos veterinären och fick en spruta till.

Lille ljuvlige gossen "Jan-Allan" eller Nalle som han ska heta i sin nya familj har nu hunnit bli 2 veckor. Han är en mycket kraftig gosse med stora tassar och härlig typ! Vilken kille :)  Idag har jag fotograferat honom, se första sidan samt bilder i hans bok!

Måndagen den 2 mars 2009

Kolla in Lizas morrhår.... hon har antagligen klättrat upp på handtaget på vedkorgen och kommit för nära luckan till kaminen.  Så nu har tjejen morrhår som en Devon Rex på ena sidan

Gossarna Isidor (Bamse) och Isaac (Elvis) är fulla av bus och far runt högt och lågt i hela huset. Idag gick matte ifrån sin morgonmacka i två minuter och kommer tillbaka och hittar Isidor sittande på mackan med rumpan i Bregotten  och den Valnötsrökta Lönnebergaskinkan på bordet mellan Isidor och Liza.... "Jättegott, matte!"

Lille gossen "Jan-Allan" är 1 vecka gammal idag och ögonen är på väg att öppna sig. Se bild i hans bok

Fredagen den 27 februari

Det har varit några jobbiga dagar förra veckan när jag hämtade hem lilla tjejen från Danmark. Hon är en liten nätt tjej och hon har matvägrat och inte gått upp i vikt ordentligt. Som den oroliga matte man är har det blivit ett besök hos veterinär med provtagning och vägning, 890 gram, 13 veckor gammal. Men alla prover var bra och det handlar nu bara om att få denna lilla kräsna kisse att äta upp sig!  Auroras två grabbar väger nu in på hela 1010 gram och de är 6 veckor...  Är det konstigt att man oroat sig...?
Men lilla Liza är pigg och tuff, snackig och social. Hon leker med kattungarna, storleksmässigt är hon ju mindre men mentalt och rent motoriskt är hon ju mycket mer utvecklad än de.  De små far runt som mulliga små bollar på knubbiga ben. Efter kommer Liza i full fart som ett streck.  Higgins har också tagit sig an lilla Liza och visat ömhetsbetygelser
Lille nye gossen, baby "Jan-Allan".... går upp i vikt och har idag, 4 dagar gammal, blivit en mullig liten propp. Eftersom han ju är ensam utan syskon har han fått en ihopvikt tubsocka som sällskap. Men mamma Gilda är ju hos honom mest hela tiden så han är inte ensam några längre stunder!
På bilden ses lilla Liza i sitt fina hus som hon delar med grabbarna.

Måndagen den 23 februari

Phuu vilket dygn.... med nattvak och förlossning. Det har känts lite oroligt inför Gildas förlossning eftersom jag inte direkt känt några sparkar i hennes mage. Hon har heller inte varit speciellt tjock. Men hon har mått väl och visat tydliga tecken på dräktighet med röda spenar.  Så när det väl satte igång sent igår kväll var ju nerverna på helspänn... Med en väldigt kort period av krystvärkar kom så den lille gossen ut och han såg pigg och fin ut!  Dock hade jag väntat mig en till bebis eftersom hon var jämntjock på båda sidorna. Så det blev till att vänta... och vänta... och vänta... Men Gilda hade lagt sig till ro med en tass om sin bebis och såg så lugn och nöjd ut, så framåt småtimmarna tog tröttheten överhand och matte slocknade. Det var snabba ryck upp i morse för att kolla i bolådan om det hade kommit någon mer bebis... men nej. Däremot en mycket stolt mamma Gilda med sin lille sötnos till son   Denne lille cremeprins är ju systerson till Faxe och nu är det ju så att Faxe kan charma vem som helst..... Så lille nye gossen är faktiskt redan reserverad, av en beundrare till Faxe....
Bilder utlovas inom det snaraste!

Söndag den 22 februari

Inget är som väntans tider... Går här och väntar på Gildas bebisar. Det är riktigt trist och gråmulet väder ute så nu drömmer både jag och kissarna om sol och värme och "uteliv"... Här är en bild på vår lilla oas, altanen badande i sol och full av prunkande blommor
Så blev det sen kväll och Gilda fick krystvärkar. Klockan 21.45 kom det en liten cremegosse, vikt 100 gram. Nu håller han på att torka och har hittat sin plats i mjölkbaren och suger med stor iver! Vi får se om det kommer några fler små under natten... Det var ju för väl att Gilda nu får egna bebisar, hon har verkligen pysslat med Auroras gossar. Det har nästan blivit för mycket omsorger, de har inte fått vara i fred långa stunder.

Onsdagen den 18 februari

Nu är vi hemma igen efter en jobbig resa till utlandet för att hämta hem en ny liten kisse. Nya missen har en stor personlighet i en mycket liten kropp...

De små pojkarna Isaac och Isidor lever runt i sin lekhage. De är nu i stort sett rumsrena och går på lådan under mycket stor koncentration... De har även så smått börjat äta lite torrfoder, mest för att det är spännande att pröva något nytt. Mammas mat är ju fortfarande det bästa!

Söndagen den 15 februari

Nu har Auroras bebisar flyttat till en större lekhage i vardagsrummet. Mycket plats att springa och leka på. De små knubbiga benen kutar på som bara den, de leker jaga och tafatt lekar, klättrar på sin klättermus, klöser på sin lilla klöspelare, spelar boll och så plötsligt... somnar de i en liten hög :)  Mamma Aurora är alltid i närheten, är hon inte i hagen hos dem så ligger hon på en stol vid sidan om och har koll. Storebror Higgins har vågat sig in till de små och han är väldigt försiktig med dem, leker lite så där vid sidan om tar lite med tassen på de små ibland
Se bild i bebisboken nr 3 :)

I morgon ska jag åka till Danmark och hämta hem Liza. Det känns spännande att få träffa henne och att äntligen få hem henne!


Är ni nyfikna på hur nyfödda boxervalpar ser ut...? Min kollega Sara har en fin vovve som heter Selma, inatt fick hon nio valpar ..... Grattis Semlan och matte Sara :) Kolla in på Selmas hemsida, adressen finns på min länk sida.

Onsdagen den 11 februari

ÄNTLIGEN, JORDBRUKSVERKET!!! Idag har vårt importtillstånd kommit i brevlådan och allt är klart för att hämta hem lilla Liza nästa vecka! Phu... Snacka om att hålla en på halster... utan tillstånd...ingen Liza..
Men nu ska det ske! Planen är att åka och hämta henne på måndag. Det ska bli så spännande att träffa henne! Och Bozzen kommer att bli alldeles till sig när han väl får träffa henne

Nu har båda gossarna, Isaac och Isidor, träffat sina nya familjer. Nu följer 8 långa veckors väntan på att de ska få hem sina små "blåbär"

Tisdagen den 10 februari

Bozzen är ute och spanar efter vårtecken... han gillar att ligga och gona sig i solen och kolla fåglarna. Men idag är det ingen vår i sikte, snålblåst och disigt, dessutom ska det bli snöstorm i kväll. Góe Bozzen fyller snart år, den 20:e blir han hela fyra år. Oj vad tiden går!  Tänk om han visste att matte snart hämtar hem en ny liten tjej till honom....

Fredag den 6 februari

Idag har jag lagt ut nya bilder på pojkarna i del 2 av Auroras bebisar. I går fick de en hage runt bolådan eftersom de flera gånger varit på väg ur den. De är nu stora nog att börja utforska världen utanför den trygga bolådan :)  De är olika i personlighet. Isaac är mer av en busig pojke medan Isidor är mer cool och lite smått förnäm av sig. Båda gossarna har nu fått sina namn av sina nya familjer, de har fått vara med och bestämma vilket har engagerat väldigt:)  Men så har det också resulterat i två jättefina namn!

Lekhagen skall fyllas på med lite skojiga grejer, leksaker och klöspelare. De har redan fått in en liten toalåda men än har de inte använt den. Nu går deras utveckling i rasande fart och det är lika roligt var gång att följa små kattungars väg mot att bli flyttfärdiga.

Gilda har nu äntligen fått en liten putmage. Hon ska ju ha bebisar i slutet av vecka 8 men är inte speciellt tjock. På sin höjd är det två bebisar.

En opraktisk sak inträffade för några dagar sedan... vår telefon har lagt av... Så nu har jag fått plugga in den gamla "Dialogen" med snurrskiva. Inte kommer jag åt min telefonsvarare heller. Alla meddelande går nog in som vanligt via Telia men med en gammal telefon utan knappar kan jag inte lyssna av... Har du lämnat ett meddelande de senaste dagarna och undrar varför jag inte ringt tillbaka så beror det på att jag inte hört ert meddelande  Men än så länge fungerar min mail så det gårju bra att maila mig om ni vill lämna meddelande! Och min gamla Dialog ringer som den ska...  Hur klarade man sig förr i världen.... 
Har nu bytt batterier i min telefon.. men det har inte hjälpt. Får ge mig ut och köpa ny... Tur att man har sin gamla hederliga Dialog!  Dock lite trist att ringa till myndigheter ( i detta fallet Jordbruksverket) och uppmanas att välja olika alternativ genom att knappa in diverse siffror...
 

Söndag den 1 februari 2009

Nya bilder idag igen på bebisarna:) Det är svårt att låta bli, de är så söta!  Fast idag hade inte Isidor någon större lust att posera.. men han är ju söt även när han är trulig!!  Isaac däremot är en riktig linslus och visar gärna upp sig, se bilden på första sidan!
Igår fyllde Higgins 8 månader, tänk så fort tiden går! Han börjar redan få stora kinder. Idag har han haft mycket att stå i... kollat jordkvalitén på mattes krukväxter, kollat småfåglarna utanför köksfönstret, blivit inlåst i linneskåpet och undersökt kvalitén på dricksvattnet i kökskranen. Dessutom har han jagat den röda pricken (laserpekaren), smitit in till sina småbröder, varit jättemycket ivägen för matte vid datorn och vält mattes hög med stryktvätt... och det är bara förmiddag än så länge!

Torsdag den 29 januari

Idag är bebisarna 16 dagar och nu börjar de riktigt intressera sig för omvärlden. De utvecklas i en rasande fart och om bara någon vecka är det dags att sätta upp lekhagen för då kan de kravla över kanten på bolådan. De är så söta så det är inte klokt! Och de luktar så gott, dels för att mamma Aurora är så noga med att tvätta dem, men också för att deras lakan har doften "Sommarfrisk" ( Skona Sköljmedel :)
Om ett par veckor får pojkarnas nya familjer komma på besök... jag vet att ni längtar!!  Under tiden kan ni ju beundra de små i den nya bilderboken...

Onsdag den 21 januari

Nu är Auroras ungar 8 dagar gamla. De har båda öppnat ögonen och de är bara så bedårande söta!
Jag har lagt upp en bilderbok på de små, praktiskt att ha alla söta foton på ett ställe. Lite lättare också för nya hussar och mattar att följa sina små... Bilderboken ligger längst ner i menyraden. Där kommer att fyllas på bilder allt eftersom de små växer.

Måndagen den 19 januari

Idag är Auroras bebisar 6 dagar gamla och de har redan fördubblat sina födelsevikter. Vilka stadiga gossar, redan riktiga små nallebjörnar :)  Det är en ynnest att få följa den lilla familjen där i bolådan!  Aurora är en fantastiskt duktig mamma, lugn och trygg. Om ca två veckor kommer de små pojkarna att börja kunna springa så smått och snubbla på de knubbiga små benen. Då blir det dags att utöka deras lekområde med lekhagen med klättermusen, lite bollar och skinnmöss. Och då får man som matte ännu mindre gjort här hemma, självklart prioriterar man att sitta på golvet och bara beundra alla de små men viktiga framstegen. Att bevittna hur en av bebisarna kommer på något nytt och hur ett syskon förundrat tittar på för att strax själv försöka sig på det där nya
På fotot här är det gossen Isidor som 6 dagar gammal tar en liten "promenad" framför mattes kamera...

Torsdag den 15 januari

Alla mår bra! De nyfödda gossarna växer och frodas, de har ju hela mjölkbaren till sig själva! Idag är de två dygn gamla och väger nu 170 gram vilket är en rejäl vikt. Mamma Aurora är en duktig och cool mamma, idag sa hon ifrån till matte som ville fotografera pojkarna, att ett par bilder sedan är det stopp. Men det blev ett par bilder innan Aurora sa ifrån.  Jag har nu gett dem namn, Isidor och Isaac. Men om deras nya mattar och hussar har något annat namnförslag går det att ändra   Isidor har tickat grundmönster precis som sina bröder ur förra kullen, Higgins och Henry. Det betyder att han har väldigt jämn blå färg. Isaac är en "vanlig" enfärgad blå. Det betyder inte att den ena är finare än den andre!! Men vid en eventuell parning måste man välja partner med lite extra omsorg till en katt som har tickat grundmönster.
De är båda lugna och trygga då man plockar upp dem, de ligger avslappnat i handen och snusar... Ögonen är ju fortfarande stängda, de brukar öppna sig vid ca 1 vecka. Men de små benen är i full gång! De står ofta i mjölkbaren på sina bakben och med frambenen "mjölktrampar" de, eller vevar på brorsan som försöker sno deras tutte... Matte får inte mycket gjort hemma, att sitta och beundra mor och barn känns mycket viktigare än några andra sysslor!

Tisdag den 13 januari

Nu är klockan 02.40 och hittills har det fötts två kraftiga fina blå pojkar på 134 respektive 128 gram. Aurora är en så fantastisk mamma, lugn och trygg. Matte börjar känna sig lite sliten på grund av den sena timmen och av att sitta på huk vid bolådan... men så är det ju alltid.. bebisarna kommer om natten :)  Och visst är det värt alla sömnlösa timmar att få nya fina små nallebjörnar!  Det kommer nog minst två bebisar till så det blir till att vänta med sömnen ett tag till...
Nu är klockan 19.00 och det blev inga fler bebisar. De två nya är dock riktiga tjockisar som efter att ha hängt i mjölkbaren hela dagen nu är uppe i stadiga 150 gram!
 

Måndagen den 12 januari

Nu på eftermiddagen har Aurora börjat krafsa och bädda i sin bolåda och hon slickar sig på magen och i baken. I dag är ju dygn 66 och förra gången satte det igång dag 66 sent på kvällen och bebisarna kom strax efter midnatt. Det är mysigt men lite smånervöst som alltid att gå och vänta. Under tiden har matte fått undan en stor hög med stryktvätt samt plockat ner julgardinerna i köket. Nu krafsar det igen inne hos Aurora ...  Jag återkommer så snart det hänt något :)
Klockan 21.00 började Auroras krystvärkar. Det blir en sömnlös natt för både Aurora och matte...  I morgon bitti hoppas vi ha lådan full av bebisar!

Fredag den 9 januari

Nu är det bara dagar kvar tills Auroras bebisar kommer. Matte är så klart ledig och har "barnmorskejour". Eftersom matte arbetar som sjuksköterska har vi alla möjliga attiraljer i vår första-hjälpen-låda, allt från stetoskop (inte lånat från jobbet... köpt själv ;) till slemsug (köpt hos veterinären... )  Dessutom Auroras förlossningsjournal från förra förlossningen, våg att väga de nyfödda på, extra lakan att bädda rent i bolådan med och telefonnummer till jourhavande veterinär. Jag tror mig veta att alla uppfödare är mer eller mindre lika förberedda och "småknasiga"... Men faktum är att de flesta förlossningar äger rum om natten och att få fatt i en veterinär kan ta sin lilla tid. Det känns tryggt att ha lilla barnmorskeväskan där vid sidan om sig! Nu är det bara att vänta...

Onsdagen den 7 januari

Idag har jag pratat med Jennie som är matte till de två underbara kissarna Jazzi och Morris, se bilder på dem under Omplacering.  Kissarna söker fortfarande ett nytt, kärleksfullt hem där de kan få vara tillsammans.

Auroras mage den bara växer! Förra gången fick hon bebisarna på dygn 66 och om vi ska gissa så blir det samma denna gången, då borde de små komma på måndag den 12 januari. Det är fler än jag som är spända på vilka små som kommer denna gången, vi har redan träffat några som vi godkänt som "adoptivföräldrar"  och som nu går i spänd förväntan.  Aurora vill gärna vara nära matte, hon har en sprallig mage som går i vågor, säkert livliga bebisar precis som förra gången! Då är det tryggt att ha matte nära...  Hon håller dessutom på att undersöka alternativa platser för sin nedkomst, trots att matte sedan länge gjort iordning två finfina lådor. Som alltid har jag planerat in lediga dagar inför den stundande förlossningen. Aurora hade en okomplicerad förlossning och skötte det hela med bravur förra gången. Men som uppfödare vill man vara med som stöd och "hålla tassen" och se till så allt går bra. Dessutom måste ju någon servera en skål stärkande majsvälling till den nyblivna mamman  
Så snart något händer så uppdaterar jag sidan!

Måndagen den 5 januari 2009

Nu är det bestämt! Familjen skall utökas med en liten blå tjej, en fullständigt bedårande liten varelse som just nu fortfarande bor med sin mamma och sina syskon i Danmark. Det lilla underverket heter DK* Coolbears Like A Woman. Hon har det där speciella uttrycket som är så typiskt för en britt, runt, öppet och mjukt men ändå kraftfullt. Kort sagt en liten Teddybjörn!  Vi längtar tills vi får hem henne....
Tack Helle för förtroendet att få välkomna henne i vår familj!

Torsdag 1 januari 2009

Gott Nytt År till alla våra vänner!

Det kommer att bli ett spännande år för oss med nya små kissar som väntas. Aurora är riktigt rund och go´om magen och ligger gärna på rygg och visar upp den :)  Lite oklart är det dock fortfarande om Gilda väntar smått, hon är lite hemlig av sig den tösen.

Sedan har matte planer på att utöka familjen ytterligare... mer om detta senare. Nu väntar ytterligare nästan två veckors ledighet som till största delen spenderas tillsammans med kissarna!

Torsdag 25 september 2008

Äntligen har jag tagit mig samman och satt igång att göra en svensk hemsida. Tack Sara för all starthjälp!

Fredag 26 september 2008

Hemsidan är fortfarande under konstruktion. Nu till helgen blir det inte så mycket pyssel med detta eftersom vi skall åka på utställning i Danmark.
Det är Bozzen som skall iväg och förhoppningsvis ta sitt första CACE. Det finns många fina britter i Danmark så konkurrensen kan vara hård!

Måndag 29 september 2008

Vilken helg! Bozzen har varit i Danmark på utställning och det gick riktigt bra. Han plockade hem sitt första CACE, blev Best i Variant ( av nio stycken blå britter) och så Nominerad till Best in Show!
Bra jobbat Bozzen! Han är alltid en fröjd att ställa ut, sitter så fint på domarbordet och suger i sig alla fina komplimanger han får   I sin bur sitter han dock mest bakom skynket i väntan på att det är "showtime"!

Lilla vackra Gilda som jag trodde var dräktig har börjat löpa igen! Klart matte är besviken, vi är flera som sett fram emot små bebisar efter kärleksparet Gilda och Kobe. Man kan ju undra om de unga tu kör med "säker sex".... ja bara för att få lov att träffas snart igen?!

Torsdag 9 oktober 2008

Allt är lugnt. Nu när det börjat bli riktigt kallt ute så har vi inte altandörrarna öppna hela dagarna, detta innebär att matte nu får tjänstgöra som dörrvakt. Med sex kissar i huset ( ja med två kvarvarande stora bebisar blir det ju åtta... ) är det alltid någon som vill ut och några som vill in. Och en stund senare vill de som är ute in och de som är inne vill ut. Inte går det att ignorera dem!  Jag har försökt. En britt som sitter ute och tittar in genom fönsterrutan kan se sååååå lidande ut med sina stora ögon.

Utställningen i Höganäs närmar sig. Har fått höra att vackra Dixie, syster till Daisy, också kommer dit! Det är alltid så roligt att träffa "Jazzin´-kissar" när de vuxit till sig

Tisdag 14 oktober 2008

I går var jag och hälsade på Lena hos Nalle Phu´s och träffade de små Bozzbarnen. Vilket gäng! Fem små ljuvliga nallar, precis så bedårande som bara sex veckor gamla brittbebisar kan vara! De ser alla väldigt lovande ut, knubbiga kroppar, tjocka goa ben med stora tassar, jämna i färgen och korta pälsar. Bra jobbat Bozzen och Madicken!
Härligt med ett helt gäng blå britter!

Tack Lena för god middag och smarrig fika!

Måndag 20 oktober 2008

Nu har lille sötnosen Higgins gjort sin utställningsdebut. Han var så duktig och tog det hela med ro. På domarbordet satt han och tittade på de olika grejerna på bordet sedan lade han sig ner och lät sig beundras. Han fick mycket fina omdömen båda dagarna, "Vacker!! Excellent storlek för åldern, cobby med fina propotioner, excellenta ben! Ögonfärg super! Pälsen excellent kvalitet, tät och kort,färgen OTROLIG, helt jämn utan ränder. Mycket lovande.Trevlig" Det var så nära, så nära att han blev nominerad bägge dagarna, men det var en bengalbaby som slog honom. Som matte kan man ju inte vara annat än stolt.

Tjocke, goe Faxe gjorde också succe´. Han fick beröm för sina vackra ögon, korta och tjocka svans, snygga ben, massiva kropp och små fina öron. Dessutom beröm för att han var så "avspänd och självsäker". Däremot tyckte båda domarna att hans vikt var lite i överkant, "har ett stort kylskåp hemma" och "övergödd". Det var väl det där sista som gjorde att Faxe båda dagarna förlorade nomineringarna med en hårsmån.

Bozzen var i sin vanliga form, satt och hukade bakom skynket i sin bur fram tills det var dags. Då visade han upp sig jättefint och fick mycket beröm, sitt CACE och en nominering till Best in Show. På första sidan har jag lagt in en ny bild på stilige, fine Bozzen!
 

På söndagen träffade vi också vackra S* Jazzin´ Dixie som verkligen vuxit till sig. En riktigt härlig tjej! Även hon gjorde sin utställningsdebut och fick mycket bra omdöme, bl.a beröm för sin jättefina färgfördelning och pälskvalitet, men även sin snygga och kraftiga kropp.  Se bild i fotoalbumet

Söndag den 9 november

Nu har vi varit på utställning igen. Denna gång var även lille gossen S* Jazzin´ Hurricane Henry, kallad Charlie, med och gjorde sin debut i utställningssammanhang tillsammans med sin matte Anna. Charlie var mycket duktig och visade upp sig fint för domaren, Berta Nemcova. Han fick mycket beröm och sades vara en mycket lovande pojke. I Charlies klass tävlade också en annan fin blå gosse, Lennart, som är två dagar äldre än Charlie. Och det var med ett kvarts morrhår som Lennart tog hem segern. Vi gratulerar Lennarts husse och matte, men nästa gång är det Charlie som tar hem det!

Utställningsproffset Bozzen var med och tog sitt tredje CACE. "Bara åtta kvar"... Han är så festlig Bozzen... I utställningsburen sitter han bakom skynket hela tiden, men väl framme hos domaren är han hur proffsig som helst och visar upp sig så fint!

Faxe charmade sin domare till den milda grad att han fick både sitt CAPIB och en nominering till Best in Show!  Den trevlige domaren tyckte att Faxe var en perfekt katt, stor och "very sweet", men kanske lite väl glad i mat..?

Efter storebror Faxe var det lilleman Higgins tur att stå på domarbordet. Samma domare som gav Faxe så mycket beröm tyckte att Higgins var en av de tjusigaste cremar han sett. "Fantastic coat"!  Så Higgins blev även han nominerad till Best in Show och fick göra storebror sällskap på stora scenen i Hasses Lada!

För att fira framgångarna så köpte matte en ny snygg toalåda till kissarna. Den har extra hög kant och lucka och den verkar verkligen vara effektiv på att hålla gruset inne i lådan. Aurora gräver som en lemur när hon ska gå i lådan så det sprätter massor av grus utanför. Men nu har matte överlistat henne

Lördagden 22 november

Något av det värsta en kattägare/kattälskare kan råka ut för måste vara allergi mot katt. Idag har jag fått ett mail från en familj som för fem år sedan köpte två kattungar ur samma kull. Nu har familjen drabbats av allergi och tvingats ta det svåra beslutet att hitta nytt hem till sina kissar. Det är ju ett känslomässigt trauma att behöva gå igenom, att skiljas från två av sina familjemedlemmar. Men jag hoppas att rätt familj snart dyker upp och att allt löser sig till det bästa för både människor och kissar!
Katterna i fråga heter S* Jazzin´ Dinah och S* Jazzin´ Duke och de är som namnen antyder ur D-kullen och alltså syskon till min vackra Daisy ( och till goa Dixie i Växjö :)
Dinah är en stor och kraftig blåsköldpadda, väldigt feminin och bestämd på paddors vis! Duke är en blåspotted kille, charmig och gosig och gillar att visa upp sin tjocka mage...

Är du intresserad av dessa kissar så hör av dig till mig så förmedlar jag kontakten till familjen.

Lite nyheter från hemmafronten, Aurora är troligen dräktig igen. Hon äter och sover mest och har inte lust att köra sina vanliga bustrick. Men vi saknar inte bus, gossarna Higgins och Halifax ser till att det händer lite skoj då och då...

Måndagen den 15 december

Nytt sedan sist är att Aurora är i högsta grad dräktig. Hennes mage börjar bli riktigt rund och hon ser ut att njuta av sitt välsignade tillstånd :) Kvar i huset är hennes två cremesöner från första kullen, Higgins och Halifax. De är ganska stolliga, främst Higgins, men Aurora har en ängels tålamod med dem. Halifax skall flytta till sitt nya hem om några dagar. Han är en urmysig och stor kelgris som gärna vill vara nära matte i alla lägen, vid datorn, i knät i TV soffan och sova i sängen. Att ha honom nära och lyssna på hans småsnarkande är så rogivande, han är världens gosigaste :)  Vi kommer att sakna honom men nu kommer ju snart nästa gäng bebisar så det är hög tid för Halifax att flytta hemifrån!

Gilda sockersmula är iväg hos en fästman igen. Men jag vågar inte hoppas för mycket, än så länge har de bara pussats lite...

Nu ser jag fram emot tre veckors julledigt. Hur vilsamt det blir återstår dock att se... Härom dagen när jag kom hem trodde jag jag hade haft inbrott, flera garderober var öppna och grejer låg utspridda på golvet!  Men det var bara Higgins som lärt sig öppna dörrarna och hjälpa till lite med att inventera. Han är mycket mallig över sina nya kunskaper.

Kolla in sida Vykort, där har jag lagt in nya bilder, även julkort som ni kan använda att skicka e-post hälsningar.

Lördagen den 27 december

Julen har passerat lugnt och stilla här. Aurora är för tjock för att klättra i granen i år. Higgins har gjort ett par halvhjärtade försök att plocka åt sig några kulor men mest skoj har han haft med halmmusen under granen. I går var Faxes Fanclub på besök och de hade semlor med sig. Det var ju jättesmaskigt fast varken matte eller Faxe har något skriande behov av extra kalorier....
Det här med mat till kissarna är ett riktigt pyssel...  Lilleman Higgins äter ju fortfarande Kitten foder, blivande mammorna Aurora och Gilda äter Queen foder och resten äter Sterilised, sedan äter pappa Bozzen det nya fodret för Britter.... Matte har fullt sjå och ibland tar kissarna för sig ur en helt annan skål än matte tänkt sig.
Men snart blir det till att börja koka välling igen,  Auroras mage är riktigt stor nu!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Natasha | Svar 05.04.2011 23.32

Det är så kul och spännande att följa din och katternas dagbok Annette :) Längtar så efter våra fina brittgossar Otis och Paddy!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.06 | 04:11

Hej Annette! Tyvärr jag kanske upprepar mig. Dock, skriv Din bok och Athabascas och jag lägger ut den. Hur långt har Du kommit? Du kan skriva, det vet Du – SKRI

...
04.05 | 05:51

Hej Annette! Det är länge sedan. Jag förutsätter att Du idag har manus till en bok, som bör fyllas av Dina härliga texter & suv. bilder. Athabascas & Sture T

...
15.12 | 20:44

Hej Annette! Kan du inte lägga in en bild på dina konsekvenser?

...
05.12 | 10:14

Vänligen kontakta mig via mail, se under rubriken Kontakt, alternativt mobilen 073-8000 915. Har kattungar 6 veckor nu samt även en fin "yngling".
/ Annette

...
Du gillar den här sidan