Kattungar

Födda kullar


Födda 3 juni 2017
       
Creme hane     Såld      
Blå hane           Såld
Blå hona            Såld
Blåcreme hona  Till salu
Blåcreme hona  Till salu
Lilacreme hona  Till salu
Lila hane         Reserverad


Angående annonsen på Blocket; 
På grund av stort gensvar dras annonsen bort 10/10 men alla som har mailat får svar i turordning!

Det finns ytterligare en yngre kull med blå och lila men dessa annonseras inte ut utan går till de som redan mailat och visat intresse! Jag försöker hinna svara på mail under dagen tisdag och onsdag  (10 & 11 ) 
        
     

     
 Dessa kattungar säljes endast till sällskap då de är resultat av en tjuvparning av en mycket stilig blå hane, Morris, som är oregistrerad. Mamma är Dottie, vår fina blåsköldpadda. Med anledning av detta har jag satt ner priset på dessa godingar, 3500:- mot normala 7000:-  
Vaccinerade, Id chipade och besiktigade 28/9 och redo för sina nya hem! De får med sig ett fint kattungepaket från Royal Canin. 
    
För info och foto kontakta mig på min nya mailadress; annettehesselius@gmail.com

Har lite krångel med dator och bildhantering just nu, jobbar på att lösa det...  har bilder på samtliga katter i telefonen dock, skickar gärna!    
           
Hemsidan är inte genomgripande uppdaterad på länge...jobbar på detta också... 

 

                   Är du intresserad av en kattunge från oss? Se längre ner på denna sida om hur du går till väga. Välkommen att höra av dig!

Väntade kullar 2017


Planerar inga kullar 2017.

           

Så här söt blir man om man har Ninnis till mamma och Higgins till pappa! Denna bedårande lilla tös heter Ninja.

Planerade kullar 2013Se ovan!

Higgins uppvaktar Liza med en blomma, kattmynta (Nepeta) Han är så mysig och snäll med sina flickor!

Att köpa katt från oss

Hur går det till att köpa kattunge?

Reserverad

Om man är intresserad av en kattunge hör man av sig via mail eller telefon. Oftast fungerar det bäst att ni mailar lite om er själv och ert telefonnummer så ringer jag upp, mina arbetstider är lite udda och det kan vara svårt att nå mig på telefonen.

Tingad
Därefter bokar vi in ett besök då ni får komma och hälsa på, både de små och deras föräldrar men även husets "pensionärer". För att ingen ska känna sig obekväm eller kanske göra ett impulsval får man sedan åka hem och fundera. Vid nästa besök kan man välja ut "sin" kattunge samt lägga en handpenning och därmed är katten tingad och ett tingningsavtal skrivs under av båda parter. Ha gärna med er en filt eller handduk som sedan kan fungera som underlägg i transportboxen. Kattungen har då bekant doft med sig till sitt nya hem.

Såld
När kattungen fyllt 12 veckor är den gammal nog att flytta till sitt nya hem. Glöm inte att ta transportburen med när ni ska hämta hem er lille

Kattungarna säljes enligt SVERAK:s rekomendationer:
* Flyttar hemifrån tidigast vid 12 veckorsålder
 
* Fullvaccinerade mot kattpest och kattsnuva ( vacc. x 2)
* Veterinärbesiktigade, vet.intyg ej äldre än 7 dagar
* Registrerade i SVERAK, stamtavla medföljer
* ID märkta med mikrochip
* Försäkrade mot dolda fel i 3 år via Agria Avel

Dessutom ingår:
* Kattungepaket från Royal Canin
* Givetsvis ingår livslång support, det är alltid roligt att  höra hur det går för "vår kisse" i sitt nya hem!

Några tankar om allergi mot katt.

Som uppfödare vill man ju alltid förvissa sig att de små kattungarna kommer till ett hem där de får bo hela sina liv.  Allergi mot katt blir allt vanligare och har man minsta misstanke om att man själv eller någon i ens familj har allergi bör man inte skaffa katt utan att ha "provat på". Man kan besöka hem där det bor katter, gå på utställningar eller kanske låna hem någon god väns katt under några veckor.

Jag har råkat ut för kattungeköpare som trots allvarlig allergi köpte kattunge, de förklarade sin snuva med förkylning. Efter tre veckor kom de och lämnade tillbaka katten och ville ha pengarna tillbaka eftersom de enligt Konsumentköplagen har den rätten. De påstod sig ha fått information om att raskatter med stamtavla inte ger allergi... som uppfödare blir man mållös.

En liknande händelse var familjen som efter de skaffat två katter fick barn som visade sig utveckla en allergi. Efter fruktlösa försök att hitta en lösning avlivades båda katterna. Denna situation gick ju inte att förutse men orsakade så många tårar.

Jag ser det som mitt ansvar som SVERAK diplomerad uppfödare att informera om de åtagande det anstår kattungeköpare. Att älska katter och ha allergi mot dem är tufft, men låt inte katterna bli de som får betala med sina liv!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lars Wahlberg | Svar 02.12.2013 16.21

Jag har varit tvungen att ta bort min älskade katt efter 12 år. Saknaden är enorm. Är intresserad av att skaffa mig en brittisk korthårsunge eller yngling

Annette 05.12.2013 10.14

Vänligen kontakta mig via mail, se under rubriken Kontakt, alternativt mobilen 073-8000 915. Har kattungar 6 veckor nu samt även en fin "yngling".
/ Annette

Cintia | Svar 21.08.2013 16.18

Hej!
Jag skulle vara intresserad om den blåa hane som en sälskap katt. Är han fortfarande till salu?

Annette 24.08.2013 22.56

Du måste MAILA mig, kan inte svara dig från kommentarsidan!
/Annette

Eva Holm | Svar 26.06.2012 21.36

Guuud så fina! Hade en stor gosig hane för många år sedan! Ser fram mot sommarkullen, som väl kommer på bild så småningom./Eva

Pia von Porat | Svar 31.12.2011 19.36

Vilken underbar julklapp! Hoppas vi kan ses snart.Gott Nytt År på er alla.Kram Pia

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.06 | 04:11

Hej Annette! Tyvärr jag kanske upprepar mig. Dock, skriv Din bok och Athabascas och jag lägger ut den. Hur långt har Du kommit? Du kan skriva, det vet Du – SKRI

...
04.05 | 05:51

Hej Annette! Det är länge sedan. Jag förutsätter att Du idag har manus till en bok, som bör fyllas av Dina härliga texter & suv. bilder. Athabascas & Sture T

...
15.12 | 20:44

Hej Annette! Kan du inte lägga in en bild på dina konsekvenser?

...
05.12 | 10:14

Vänligen kontakta mig via mail, se under rubriken Kontakt, alternativt mobilen 073-8000 915. Har kattungar 6 veckor nu samt även en fin "yngling".
/ Annette

...
Du gillar den här sidan