Om oss
Välkommen till oss i Mörarp!

Här i lilla Mörarp strax utanför Helsingborg i Skåne bor vi, matte Annette och ett härligt gäng britter i alla åldrar.

Mitt stamnamn S* Jazzin´ registrerades i FIFE 1997.
Att välja stamnamn var inte så svårt, jag gillar jazz och jag gillar de coola jazzspelande katterna i Aristocats filmen. Dessutom anser jag att katter är något av det coolaste som finns, speciellt då Britten med sitt engelska lite konservativa sätt att vara.

Alla mina honor och kastrater går fritt i huset och deltar med liv och lust i alla vardagliga göromål. Min hane har dock eget boende då han tar sin uppgift som hane på stort allvar och urinmarkerar. Samtliga katter har daglig utevistelse på vår innätade altan.  Jag följer hälsoprogrammet som rekomenderas av Brittringen och testar alla mina
avelskatter för HCM och PKD. HCM är en hjärtmuskelsjukdom och PKD är en sjukdom som ger cystor i njurara. På brittringens hemsida www.brittringen.se  kan man läsa mer om dessa sjukdomar och om hur vi uppfödare arbetar med att eliminera dessa sjukdomar ur rasen.

Vidare har jag testat mina avelskatters blodgrupp. Katter kan ha blodgrupp A, B eller AB. För den enskilda katten kan det kvitta vilken blodgrupp han eller hon har!  Men då det kommer till att para en honkatt gäller det att veta om hon är A eller B katt. Har hon A blod kan hon para sig "med vem som helst". Om hon däremot har blodgrupp B måste hon paras med en B hane. Detta beroende på att B honan kan bilda antikroppar mot sina bebisar som har A blod och då de får i sig modersmjölken innehållande dessa antikroppar dör de. Om man har en B hona och tvunget vill använda en A hane på henne kan man, om man har is i magen och mycket tålamod, göra så.  Men då måste man hindra de små från att dia de första 48 timmarna och handmata dem. Sedan kan de läggas till mammas "mjölkbar" igen. Det är den första mjölken, colostrum kallad, som innehåller de värdefulla ämnena från mamman. Ämnen som ger ungarna viktigt skydd den första tiden, men som ju i fallet B mamma med A ungar kan verka motsatt.

Förutom att testa katterna för ovanstående ställer jag även ut mina katter flera gånger om året. Detta för att få en oberoende bedömning av katterna av olika domare och se om jag så att säga är "på rätt spår". Då så gott som alla utställningar arrangeras som Internationella kommer det domare från flera olika länder och det är alltid intressant att höra vad de tycker om ens katter. Att få konstruktiv kritik, eller beröm, från en erfaren domare känns bra. Man får ett kvitto på katten både vad gäller utseénde och temperament. På dessa stora utställningar kommer det ju även brittuppfödare från andra länder och visar upp sina katter så man har fina möjligheter att både få och dela med sig av goda råd och tips. Dessutom får man ju nya vänner som är precis lika kattokiga som man själv är!

 Målet med min uppfödning är att föda upp rastypiska, sunda och trevliga britter i färgerna blått, lila och creme. Min uppfödning är småskalig, jag tar inte mer än 2-3 kullar om året. Detta ger mig tid att verkligen hinna umgås med både kattungarna och de vuxna katterna.
Främst säljer jag kattungar till sällskap och har alltså inga krav på att man ska ställa ut sin katt. Dock vill jag inte att någon av "mina katter" skall bli utekatt!   

Förutom mitt enorma kattintresse är jag även intresserad av
blommor, trädgård och matlagning. Längst ner i menyraden
kan du klicka in på mina trädgårds- och matsidor. Min hemsida fylls på med nyheter allt eftersom. Titta gärna in lite då och då, alltid är det något på gång hos oss!


Välkommen att kontakta mig via e-post eller per telefon om du har frågor eller är intresserad av en katt från oss!

Annette Hesselius
Klaragatan 8
260 34 Mörarp
Tel 042 - 717 17
E-post: jazzin@telia.com

Vår innätade altan, ett litet paradis!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

http://www.chienleamaison.se | Svar 06.07.2013 20.30

Hej !
Tack för visat intresse om Griffon Bruxellios/Petit Brabancon den perfekta hunden för en kattmänniska då rasen är framavlad till just att jaga möss mm.
:

Louise Nolin 0704125557 | Svar 30.06.2012 13.40

Hej ! Jag heter Louise och älskar britter, men ett stort problem vad kostar missen? Är ju pensionär med lite pengar. Bor i en 2-a i Malmö o balkong, kattvan.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.06 | 04:11

Hej Annette! Tyvärr jag kanske upprepar mig. Dock, skriv Din bok och Athabascas och jag lägger ut den. Hur långt har Du kommit? Du kan skriva, det vet Du – SKRI

...
04.05 | 05:51

Hej Annette! Det är länge sedan. Jag förutsätter att Du idag har manus till en bok, som bör fyllas av Dina härliga texter & suv. bilder. Athabascas & Sture T

...
15.12 | 20:44

Hej Annette! Kan du inte lägga in en bild på dina konsekvenser?

...
05.12 | 10:14

Vänligen kontakta mig via mail, se under rubriken Kontakt, alternativt mobilen 073-8000 915. Har kattungar 6 veckor nu samt även en fin "yngling".
/ Annette

...
Du gillar den här sidan